Hectiek voor de feestdagen

Het weer is in korte tijd enorm omgeslagen.

Van de dagen met het warme zonnetje zijn we met grote snelheid in de herfst beland.

Kou, regen en vroeger donker.

 


Hoewel het kaarslicht me met de jaren beter doet uitkomen, zorgt de weersovergang bij velen voor vermoeidheid en stramme gewrichten. De gewenning laat nog even op zich wachten.

Ballen hooghouden

De verandering van de seizoenen zorgt er ook voor dat de schappen van de winkels al ruim zijn bevoorraad met Sinterklaasartikelen en zelfs al met Kerstdecoraties. Een gevoel dat de tijd als een razende voorbij gaat,
neemt bij mij steeds meer de overhand.

De periode dat ik als jonge moeder met een drukke baan alle ballen omhoog moest houden en van voren niet wist dat ik van achteren nog leefde, lijkt niet zo heel lang geleden. Na de ogenschijnlijke relaxte zomervakantie werd september gekenmerkt door onwennige stress en hectiek.

De kinderen gingen weer naar school en waren enigszins gespannen door het nieuwe leerjaar,
nieuwe leerkracht(en) en bij het middelbare onderwijs de nieuwe kinderen in de klas. Als moeder sta je dan in de stand by modus om bemoedigende woorden te spreken en een aai over de bol te geven.

Ondertussen ben je druk bezig de garderobe van je hardgroeiende gebroed te vervangen en afspraken te maken met moeders voor speelafspraken en later met docenten om over het gedrag en de schoolprestaties te praten.

Feestdagen enzo
 

In oktober maakte ik al steevast lijstjes voor Sinterklaaskadootjes en halverwege de maand begon ik geleidelijk de inkopen te doen. Zodra dat achter de rug was, werd de focus op Kerst gericht. Wat een gedoe!

Sinterklaas was het land nog niet uit of de kerstboom werd in huis gehaald en agenda’s werden getrokken om de familie bijeen te hebben met de Kerstdagen.

Overijverige (schoon)moeders gaven hiertoe in september al het startsein terwijl ik nog met m'n hoofd bij m'n zonnige vakantiebestemming inclusief sangria was. 'Mam, de feestdagen zijn nog lang niet in zicht…' Zucht…

Nu, jaren later met een dochter die op kamers woont en nog een puberzoon in huis, realiseer ik me hoe verbazend snel de tijd gaat. Agenda’s zijn nog steeds gevuld met (werk)afspraken en met een eigen bedrijf ben je continue aan het plannen.

Zo ook met de feestdagen weer voor de boeg. De laatste spurt naar het einde van het jaar wordt gemaakt.
TV-opnames zijn gedaan, publicaties in de bladen zijn afgestemd, de Beauty & Hairbranche staat in de startblokken voor feestelijke kapsels en mooie huidverzorging.

Als aanvulling en ondersteuning hierop wordt de Beauty Pillow in het feestgedruis meegenomen. Drukke tijden breken aan…

Toekomstmuziek

Zoetjes aan hebben we ook al ideeën voor het komende jaar. Modellen worden gezocht voor diverse media-uitingen waarin we weer willen gaan knallen. Voorzichtig oriënteren we ons naar een tweede product dat passend is bij de Beauty Pillow en héél misschien gaan we zelfs na België een tweede exportland in.

We staan open voor nieuwe kansen en uitdagingen. De tijd zal het leren…

 

Foto's

Gerelateerde artikelen

Luxe papierwaren

Door:

Van handgemaakte notebooks met luxe lederen rug tot bijzondere covers voor de iPad & iPad mini met vintage design. Paperfloow verzamelt unieke, handgemaakte stationery en prachtige papierproducten.

Lees verder

FemNa40