Schaapjes tellen…

Heerlijk ontspannen kunnen slapen, is een wens van velen en voor weinigen een feit.
Drukke werkzaamheden, stress, gepieker en zorg houdt menigeen wakker.

De klok tikt zijn minuten weg en je kunt de slaap maar niet vatten. Het stadium van schaapjes tellen ben je al voorbij.

Wanhopig kun je ervan worden. De volgende dag dient zich aan en je voelt je een wrak. Alle ballen hoog houden is weer de uitdaging van de dag.

 

Goed voor lijf en leden

Het belang van voldoende slaap en een goede nachtrust wordt helaas door velen nog steeds onderschat.
Toch vreemd, aangezien het volgens de medische wetenschap er mede voor zorgt dat je gezond, slank, slim en goed gehumeurd wordt.

Ergens in je achterhoofd wist je dat al, maar toch… Een derde van ons leven brengen we slapend door, wat is dan makkelijker om op die momenten bezig te zijn met je gezondheid, je lijf en leden. Je hebt per slot van rekening maar één lichaam waarmee je je hele leven moet doen.

Het lijkt zo makkelijk hier ook naar te handelen. Voldoende lichamelijke beweging en gezonde voeding is door de jaren heen in ons leefpatroon doordrongen. Voldoende slaap is vaak een onderwerp dat van ondergeschikt belang lijkt te zijn. Niets is minder waar.

Licht en donker

Het aantal lichturen op een dag heeft een enorme invloed op ons lichaam en het functioneren daarvan.
Onze hormoonhuishouding, ons immuunsysteem en ook onze hersenen hebben baat bij een goede balans tussen licht en donker, actie en rust.

Eeuwen geleden was dit een natuurlijk evenwicht. Kunstlicht en een verstoorde ozonlaag waren niet aan de orde. Hedentendage wel met als resultaat een verstoorde balans. Veel ziektes zijn zelfs te herleiden naar een verstoord hormonaal evenwicht dat vaak als oorzaak heeft een verstoorde dag- en nachtbalans.

Obesitas, kanker, diabetes, hart- en vaatziekten zijn de afgelopen decennia toegenomen en hebben in toenemende mate als oorzaak een tekort aan slaap in een donkere kamer. Een middagslaapje van een half uur zou al een positieve bijdrage kunnen leveren. Bij voorkeur in een optimaal donkere ruimte.

Voldoende slaap zorgt ervoor dat je alert bent, het verhoogt je uithoudingsvermogen, verbetert het geheugen, zorgt voor een goed humeur, verjongt je huid èn als je daarbij ook nog eens op satijn slaapt, wordt je huid gladder en zachter. De ultieme kers op de taart.

Het belang van melatonine

De winter komt eraan. Benut de donkere dagen door tenminste 8 uur per dag in een donkere en koele kamer te slapen. Juist in een optimaal donkere ruimte zonder enige lichtinval, wordt het slaapstofje melatonine in ons lichaam gemaakt.

Melatonine zorgt voor een goed werkend afweersysteem en herstelt je lichaam van de dagelijkse schade die het ondervindt. Het is zelfs na wetenschappelijk onderzoek gebleken dat de kans op borst- en prostaatkanker wordt verkleind door het slapen in een extreem donkere kamer.

En we wisten al dat een tekort aan slaap de grote veroorzaker is van een labiele gemoedstoestand dat bovendien depressiviteit tot gevolg kan hebben. Vergeet overigens niet om naast het verduisteren van je slaapkamer deze ook goed te ventileren.

Een slaapkamer waarbij frisse lucht wordt aangevoerd en lichtbronnen zijn geëlimineerd, is heilzaam voor het lichaam en de geest. Het rustig inademen van de frisse buitenlucht kan meditatief werken waardoor het je kan helpen je lichaam en geest te ontspannen.

Zorg goed voor jezelf

Tot slot is het slapen op een satijnen kussensloop een geweldige ondersteuning voor een goede nachtrust. Geen verstopte neus meer en jeukende ogen door deze anti-allergeen.

Heerlijk koel slapen op het satijn en de volgende dag een fris gelaat zonder slaapvouwen zijn beloftes die uitkomen met de Beauty Pillow. Zorg goed voor jezelf, je verdient het.

Kijk op de dealerlocator van www.beautypillow.nl of www.slaapjemooi.nl voor een verkoopadres bij jou in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Beauty Queen

Door:

Bij Miss-verkiezingen denk je in eerste instantie aan jonge meiden, bikiniproof, waar de tand des tijds nog niet aan heeft geknaagd.

Lees verder

FemNa40