Tips om je de hele dag te laten lachen

We wachten vaak tot er iets gebeurt waarom we dan kunnen lachen.

Of we zien iets geks gebeuren en lachen, we zoeken vrienden en vriendinnen op om mee te lachen of we gaan naar het theater.

Allemaal heel goed natuurlijk, maar er valt nog meer te lachen.

 

Om niet te hoeven wachten op de humor kun je gewoon vast gaan lachen. Dit beoefenen we maandelijks in de lachclub. Maar je kunt het altijd thuis doen, op ieder moment, als jij er zin in hebt.

En weet je wat de grootste grap is? Ook al weet jij dat het niet echt is, je lichaam heeft niets in de gaten.
Die begint gewoon vrolijk endorfine aan te maken en van zichzelf pret te hebben. Kun je die mooi voor de gek houden dus.

Het enige dat je wel moet doen, is bereid te zijn om te lachen. Als jij met je armen over elkaar gaat zitten en zegt dat je niet wilt lachen - ik heb echt een keer iemand zo gezien - dan gebeurt er natuurlijk niets. Simpel.

21 tips om in het dagelijks leven lekker een portie te lachen
 

1. De wekker
Zet je wekker op een vrolijk deuntje. Skip het irritante 'eh-eh-eh'. Zorg dat je blij wakker wordt.

2. In bed
Rek je eens lekker uit. Zeg 'whoeha', 'aha' en 'hahahahaha'.

3. Pantoffels
Trek je pantoffels eens verkeerd om aan als je naar beneden loopt. Dat voelt gek.

4. Douche
Zing de operalach onder de douche. Maak het huishouden wakker. Maak de buren wakker met je vrolijke gezang.

5. Aankleden
Begin eens met iets anders dan gebruikelijk. Trek je normaal eerst je ondergoed aan, begin dan eens met je sokken. Of je jasje. Al zul je die wel weer uit moeten trekken (haha).

6. Opmaken
Dagcrème, lotion, het maakt niet uit. Stel je voor dat je lachcrème op je gezicht smeert. Kijk maar in de spiegel als je dat doet en voel hoe de lach in je huid kruipt.

7. Ontbijt
Maak een vrolijk ontbijt klaar. Beleg je boterham op een vrolijke en feestelijk manier. Pak je mooiste schaaltje om je granenontbijt in te nuttigen of zet een parapluutje in je kopje thee. Maak een piepklein feestje van het ontbijt.

8. Keukentafel
Klop ritmisch op de keukentafel en zeg 'hoho' en 'haha'.

9. Kinderen
Geef je kinderen een lachknuffel als je ze naar school brengt of vanuit huis uitzwaait. Lach samen hardop.

10. In de auto
Lach als je voor het stoplicht staat. Rood licht is een giller toch? En zeg 'brrrrrrmmmmm' als het licht op groen springt. Vergeet niet verder te rijden.

11. Op de fiets
Steek je hand op tegen iedere fietser die je tegenkomt, zoals motorrijders dat doen. Wees cool.

12. Koffie
Op het werk of thuis, start je nu de dag met koffie. Aaahhh, even zitten, even genieten. Zeg dan ook 'aaaahhh'. Dat kopje koffie heb je verdiend.

13. Op kantoor
Lach tegen iedere collega die je tegenkomt. Ja, ook die ene!

14. PC
Je pc is weer eens traag of loopt vast. In plaats van het ding uit het raam te willen gooien zoals gebruikelijk lach je het eens hartelijk toe. Het kan er tenslotte toch ook niks aan doen. Is jouw PC niet traag? Geniet en lach!

15. Boodschappen
Uit het werk snel nog even de boodschappen doen. Bij de lachyoga kennen we de creditcardlach. Lach om je bankafschrift. Stel je in de winkel toch eens voor dat je rekening de helft lager is dan normaal. Dat is echt om te lachen!

16. Eten koken
Natuurlijk heb je allerlei heerlijkheden gehaald. Eten is om te genieten. Wist je dat het nog lekkerder wordt als je je eten hartelijk toelacht terwijl je in de potten en de pannen staat te roeren?

17. TV kijken
Zoek vooral vrolijke programma’s uit. Als je teveel kijkt naar het journaal dan ga je denken dat de hele wereld in ellende is. Natuurlijk is het niet alleen maar vrolijkheid, maar doseren is belangrijk. Zorg dat je tenminste een keer gelachen hebt.

18. Hobby
Houd je je ‘s avonds nog even bezig met je hobby, lees dan het artikel over de varianten op de huishoudelijke klusjeslach. De hobbylach is er een van.

19. Uitkleden
Net zoals je vanmorgen je kleren in een andere volgorde aantrok, trek ze dan nu ook in een andere volgorde uit. Of mannen... probeer eens een t-shirt uit te trekken zoals vrouwen dit doen (met gekruiste armen voorlangs) en dames... probeer het eens zoals mannen dit doen (vanuit de nek over het hoofd trekken).

20. In bed
Voor een goede nachtrust helpt het als je deze stappen zet:

1. Bedenk 5 dingen die je leuk vond deze dag.
2. Bedenk 5 dingen (groot of klein) waar je dankbaar voor bent.
3. Glimlach bewust tenminste een minuut.

21. Altijd
Zoek vrienden en vriendinnen op om veel mee te lachen. Ga naar het theater. Sport. Zorg dat je pret hebt.
Maak lol. Het komt niet altijd vanzelf.

Wat zijn jouw tips om te blijven lachen? Deel het met ons in het reactieveld hieronder. Ik ben heel benieuwd.

Foto

Gerelateerde artikelen

Blijf ademen

Door:

Als je naar het nieuws kijkt, vergaat het lachen je vaak. Maar adem in, adem uit. Het leven lijkt soms wel een grote grap, maar dat is het natuurlijk niet.

Lees verder

FemNa40