Hergebruik

Het klinkt soms suf en 'geitenwollen sokachtig'
of... ja wat nog meer eigenlijk?

Niet voor mij. Ik vind het geweldig klinken! En niet alleen klinken, ik vind het een geweldig iets!

 

Met onze weggooimaatschappij, alles moet maar maakbaar zijn of is iets kapot, koop het maar nieuw, is dit heel verfrissend en niet te vergeten goed voor het milieu, onze manier van doen, bewust worden. Wat leren we onze kinderen, welk voorbeeld geven we mee?

Er is in Harderwijk bijvoorbeeld het Repair Cafe. Een maal in de zoveel weken organiseert men een dagdeel met handige mensen en kapotte apparaten die door de handige mensen gerepareerd worden. En dat is best uiteenlopend welke apparaten dat zijn en absoluut lonend!

Je kapotte, maar nog niet versleten, broodrooster kan zo weer een tijdje mee. Geld in je zak houden en het milieu helpen. Win-win!

Ik doe zelf ook zoveel mogelijk aan hergebruik. Zo werk ik in mijn praktijk ook met restpapier. Je zult begrijpen dat er veel papier doorheen gaat bij mij. Een partij incourant papier of een restje dat overblijft,

Ik wil het graag hebben en gebruiken! Mijn Lil'lovely's zijn gemaakt van restjes knutselspullen die iemand anders weg zou gooien of de luciferdoosjes die men weggooit, bewaren ze nu voor mij.

Hetzelfde geldt voor mijn nieuwste product: Potjes Zuivere Dankbaarheid of Liefde. De glazen potjes haal ik overal vandaan, de dekjes van de dekseltjes zijn restjes stof weer ergens anders vandaan en de ingrediënten zijn natuurlijk top secret, maar wel verantwoord!

Ook vind ik tweedehandswinkeltjes, kledingruilbeurzen of aanbod- en weggeefhoeken op Facebook erg leuk! Wat ik niet meer mooi vind of wat ik niet meer nodig heb, dat is misschien precies wat een ander zoekt. Waarom zou ik het gewoon weggooien dan? Ik maak er liever een ander blij mee!

Hoe milieubewust ben jij bezig? En welke gedachte zit er bij jou achter? Laat het me weten!

Gerelateerde artikelen

FemNa40