De start van een tweedehands kledingwinkel met topmerken

De spontane en goedlachse Karin die het ondernemerschap van haar ouders heeft geërfd en haar man Frank van Rijn wilden een nieuw leven beginnen in Thailand.

 

In de tijd dat zij alles moesten regelen zoals huis verkopen etc. kwam Karin op het idee om tweedehands kleding van topmerken te gaan verkopen. Dat realiseerde zij in een prachtig houten pandje in 's Graveland en dat werd zo’n succes dat Thailand even op de lange baan ging.

Doordat een klant vroeg of Karin haar meubels wilde verkopen (wat ze eerst niet wilde) maar toch deed en aan Frank vroeg of hij de meubelen licht wilde schilderen, waren de meubels in 1 dag verkocht. Het begin van een mooie, nieuwe en succesvolle carrière.

De boetiek You & Me

De boetiek You & Me is van Karin. Karin is opgeleid als schoonheidsspecialiste en visagist. Heeft jarenlang als inkoopster parfumerie en cosmetica op Schiphol gewerkt. Een drukke commerciële baan waardoor ze de hele wereld rond vloog.

Ze logeerde in de duurste hotels en had een super job. Nu in haar boetiek heeft zij de mooiste merken hangen, zit zij aan een prachtige grote houten tafel met haar klanten heerlijk aan een kopje koffie en babbelt er lustig op los.

Het is een thuiskomen voor vele dames en je bent minimaal wel dik een uur kwijt. Is je man erbij, dan wordt ook hij geparkeerd aan deze tafel. Het is echt de moeite waard om in deze pittoreske winkel een bezoek te brengen en de gezelligheid te ervaren.

En ben je hier uitgewinkeld dan ga je even naar de overkant…

Naar de woonwinkel You & Home

Ook daar participeert Karin in de woonwinkel van haar man Frank, gevestigd in de 's Gravelandse 19e eeuwse Jeneverfabriek Verhoeven, waar zij ook wonen. Maar liefst 800 vierkante meter telt het pand, inclusief de-art-deco directeurswoning waarin twee stijlkamers zijn ingericht.

In een mix van Hollands, Scandinavisch, Aziatisch en Frans antiek, verlichting en accessoires. Stoer en eigentijds als meer etnisch; deze mix is belangrijk, die maakt het spannend en eigentijds aldus Karin.

Frank, die de meubels opknapt en schildert, is van het Hollands antiek en Karin is dol op het Aziatisch en Chinese antiek. De sierlijke vormen en prachtige kleuren en dessins. 

Bij hun in huis is alles te koop, soms komt Karin thuis en is de tafel of de bank weg. Wat ze prachtig vindt want dan kan zij overnieuw stylen. Haar Wedgwood combineert zij met de mooiste Chinese borden, wat een prachtig effect geeft. Mooie lampen en accessoires hangen er te kust en te keur.

‘s-Graveland

's-Graveland is een dorp in de gemeente Wijdemeren in de provincie Noord Holland. Tot 2002 was het de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Het dorp ligt circa 5 km ten westen van Hilversum en ligt ten oosten van Kortenhoef.

Een deel van het dorp is sinds 1986 een beschermd dorpsgezicht. 's-Graveland en Kortenhoef staan bekend om het zuivere water, waardoor zich hier veel wasserijen vestigden. 's-Graveland ontwikkelde zich snel in de 16de en vooral 17de eeuw.

In 1644 werd de eerste schipper benoemd om een regelmatige veer- en trekschuitendienst op Amsterdam te onderhouden. In 1648 kwam er een school en werd een schoolmeester aangesteld. In 1649 werd de eerste jaarlijkse paardenmarkt gehouden.

‘s-Graveland heeft leuke restaurants en het is een schitterend dorp. De omgeving is aan te raden voor een leuke middag met vriendinnen of uiteraard met je man.

  

Gerelateerde artikelen

Een middagje voor mijzelf!

Door:

Soms vind ik het heerlijk om op een vrije dag in mijn eentje lekker te gaan lunchen en om mij heen te kijken wat er gebeurt. Mensen kijken en observeren vind ik het leukste wat er is.

Lees verder

Heerlijke dag bij Beurs Vrouw!

Door:

Zaterdag 14 maart jl. was het zover. Mijn man en ik gingen samen naar de Beurs Vrouw! Ja ja... hij was één van de weinige mannen, maar hij weet zich altijd en overal te vermaken en ging graag met me mee.

Lees verder

FemNa40