Remedies tegen keelpijn

Nu alle feestdagen voorbij zijn, laat naar bed gegaan en meer gedronken dan normaal, kun je vatbaarder zijn voor keelpijn of een griepje.

Gorgelen is een eenvoudige en effectieve manier om ziektekiemen te doden en te kalmeren bij een opkomende zere keel.

Probeer één van deze zelfgemaakte drankjes om te gorgelen als je volgende keer op zoek bent om keelpijn te voorkomen of te verlichten.

 

Zout en water

Probeer de keelpijn te verhelpen door het mengen van 1/4 theelepel zout in 1 kopje warm water. Gebruik het heetste water wat je aankan om te gorgelen koud water is niet effectief. Als je het in huis hebt, voeg 1 eetlepel Listerine toe. De zilte oplossing helpt met het  neutraliserenvan  zuren in de keel, het verlichten van het  branderige gevoel en het bevorderen van een snelle genezing van geïrriteerde slijmvliezen.
Opmerking: Niet slikken, spuug het uit.

Citroen met water

Meng 1 theelepel citroensap in 1 kopje water tegen de keelpijn. Het sap zal je helpen met de gezwollen keel en weefsel aan te maken om vijandige (zuren) voor virussen en bacteriën tegen te gaan.

Gember, honing en citroen in water

Mix 1 theelepel van de gemberpoeder met de honing en pers het  sap van 1/2 citroen. Giet het water over de gembermix, voeg het citroensap toe en gorgel. Honing heeft milde antibacteriële eigenschappen.

Hete peper en water

De paprika in hete pepers helpt bij het verlichten van pijn bij een ontsteking. Voeg 1 theelepel gemalen cayennepeper (of een 1 theelepel van hete saus) toe aan een kop heet water en meng dit goed door. Het zal branden, maar probeer dit elke 15 minuten te gorgelen en kijk of het helpt.

Salie en water

Salie kan bij een zere keel of neusverkoudheid helpen deze  te verzachten en te verlichten. Een traditioneel huismiddeltje vraagt om 1 theelepel salie, 1/2 theelepel aluin, 1/4 kop bruine suiker, 3/8 kopje azijn en 1/8 kopje water.

Kurkuma en water

Dit gele kruid is een krachtige antioxidant en wetenschappers denken dat deze de power heeft om vele ernstige ziekten te bestrijden. Voor een zere keel: meng 1/2 theelepel kurkuma en 1/2 theelepel zout in 1 kopje heet water en gorgelen.

Tarwegras sap

Een goede remedie: Snel spoelen en spugen met tarwegrassap helpt de bacteriën te doden en je te verlichten van keelpijn. Hou het sap ongeveer vijn minuten in je mond. Er wordt gezegd dat het sap tevens helpt verzwakt tandvlees te versterken en kiespijn te stoppen.

Kruidnagel thee

Voeg 1-3 theelepels gemalen kruidnagel toe aan water, meng en gorgel. Teentjes hebben antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen die kunnen helpen bij het kalmeren en genezen van een zere keel.

Tomatensap

Voor een tijdelijke verlichting van keelpijn, gorgel met een mengsel van 1/2 kop tomatensap en 1/2 kopje heet water, plus ongeveer 10 druppels hete pepersaus. De antioxiderende eigenschappen van lycopeen kunnen helpen met het  herstellen van een zere keel.

Groene thee

Groene thee staat bekend om op natuurlijke wijze infecties te bestrijden. Volgende keer dat je een kopje thee gaat maken, maak een beetje extra en gorgel met de thee om alle bacteriën van de keelpijn te doden.

Appelcider azijn en zout

Als je keel rauw is door een slechte hoest, neem een fles appelazijn om de bacteriën te bestrijden die zich op je keel genesteld hebben. Gorgel met 1 eetlepel appelcider azijn en 1 theelepel zout opgelost in een glas warm water. Indien nodig, doe dit meerdere keren per dag. Voor een zachtere behandeling combineer 1/4 kopje appelcider azijn en 1/4 kopje honing en neem om de vier uur 1 eetlepel.

Echinacea en water

Echinacea is een kruiden-virus-killer. Voeg 2 theelepels tinctuur van echinacea in 1 kopje water en gorgel dit driemaal daags. Naast het verlichten van de keelpijn geeft echinacea gorgelen je immuunsysteem een boost die je nodig hebt om de infectie te bestrijden.

Mirre en water

Je mag het genezingsproces met mirre (een paar druppels tinctuur van mirre in een kopje water) versnellen. Mirre is uitstekend ter bestrijding van ontstekingen. Gorgel zes keer per dag een beetje, het is de moeite waard.

Zoethout water

Zoethout kan een zere keel verzachten en het hoesten elimineren en verminderen van slijm. Een studie heeft aangetoond dat post-operatieve patiënten die met een dropoplossing gegorgeld hadden, minder vatbaar waren voor een zere keel na een operatie. Meng een theelepel dropsiroop of poeder met water en spoel.

Framboosthee

Framboosthee is een oude remedie. Giet  kokend water over 2 theelepels gedroogde theebladeren in een kopje. Laat deze 10 minuten intrekken, beetje afkoelen en gorgel terwijl de thee nog warm is.

FemNa40