Jouw tadaaa-lijst in de dop!

Lijstjes maken blij! Rare stelling eigenlijk want van een boodschappenlijstje worden de meeste niet echt enthousiast. En van het tedoen-lijstje op zich ook niet echt.

Maar wel van de rust die het kan brengen. Heel veel onthouden, is ook voor mensen met een groot hoofd gewoon niet goed.

Elk vat, ook dat van 200 liter druppelt op een gegeven moment vol en gaat overlopen.

 

Dat geldt ook voor de onthoud-afdeling in je hoofd. De gemiddelde mens kan minder onthouden dan hij zichzelf laat geloven. Dus worden afspraken vergeten, belangrijke zaken over het hoofd gezien en pak je uiteindelijk mis bij boodschappen.

Je gaat voor het ene de winkel in en komt met een volle kar met andere zaken thuis. Snel naar huis want je moet plassen. Om vervolgens thuis op het toilet te bedenken dat je wc-papier ging halen…

Lijstjes maken gaan dus zeker over rust brengen in je hoofd

Maar ook om je wensen op een rijtje te krijgen. Bijvoorbeeld om duidelijk te maken welke vakantiebestemming er uitgezocht gaat worden en welke aankopen je moet doen. Of welke boeken er gelezen kunnen worden en welke muziek er op Spotify kan worden gezet voor onderweg.

Het schept orde omdat de puzzel van je dagelijkse doen en laten soms ineens heel overzichtelijk in elkaar valt als je het maar op een rijtje hebt gezet.

Als laatste maakt het dat je jezelf bonuspunten kunt geven. Want of je het nu logisch vindt of niet, zelfs de grootste tegenstanders van lijstjes worden stiekem blij van de euforie van het afvinken. Waardoor alles dat is afgevinkt als vanzelf een ‘tadaaaaa’-lijst wordt.

Met fanfare, majorettes en balonnen er in je hoofd bij. Dat past, want door dat lijstje is er ruimte zat.

Gerelateerde artikelen

FemNa40