Ik ben afkomstig uit Verbania, een prachtige plaats aan het Lago Maggiore in Italië.


Al vanaf mijn kindertijd ben ik gefascineerd door koken en eten. Toen ik zes jaar was, hielp ik mijn moeder al met het schillen van de aardappelen voor de ‘gnocchi’.


Vervolgens – gedreven door mijn passie en ambitie – heb ik de technieken verfijnd, altijd geïnspireerd door de Italiaanse regionale keuken.
Het is een kwestie van affiniteit: de geluiden van de ingrediënten die in de pan springen, de geuren, de presentatie van een gerecht, het witte bord dat in een paar seconden een structuur en een kleur krijgt…


Koken beschouw ik als een ambacht dat met eenvoud tot een heerlijk resultaat kan leiden, mits het met passie is uitgevoerd.


Mijn streven is bij te dragen aan innovatie en de echte Italiaanse gastronomische kwaliteit te presenteren in de Nederlandse huizen.


dekokmetvleugels.nl

 

Il Carpaccio…

Door:

De echte carpaccio is een gerecht van zeer dungesneden rauwe ossenhaas. Zoals bij elk gerecht bestaan er nu duizenden varianten. Bekijk mijn recept.

Lees verder

Maak je niet dik…

Door:

Nee, het gewicht onder controle houden doe je elke dag met je levensstijl, een paar regeltjes, een beetje discipline, af en toe een gezonde weigering aan tafel en de juiste aandacht geven aan details.

Lees verder

Brood! (2)

Door:

In de afgelopen twee weken heb ik in mijn keuken hard gewerkt en een aantal experimenten gedaan om (wat ik noem) het echte brood te krijgen. Hieronder mijn recepten.

Lees verder

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

Gevulde dunne kalfslende

Door:

Tasca di vitello ripiena ofwel gevulde dunne kalfslende. Een gerecht waar je niet dagelijks aan denkt. Maar met de feestdagen in het vooruitzicht is dit een heerlijk recept om te maken en te serveren aan je gasten.

Lees verder

De slager

Door:

Elke slager die ik ken, heeft in zijn vitrine minimaal een schaal met een berg rundergehakt. Klanten zijn er dol op!

Lees verder

Italiaanse cantuccini

Door:

De cantuccini (of cantucci) waren vroeger, rond de 17e eeuw, niets anders dan zoete stukjes brood op smaak gebracht met onder andere anijs en venkel en dubbel in de oven afgebakken om ze beter te kunnen bewaren.

Lees verder

Amaretti (amandel bitterkoekjes)

Door:

Van mijn vakanties in Verbania, neem ik elke keer heel veel mee als ik terug naar Nederland ga: belevenissen en herinneringen, mensencontacten, de adembenemende schoonheid van de bergen en het meer...

Lees verder

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

Mojito!

Door:

Ja, de mojito is exotisch, erotisch en fantastisch lekker. Pure smaaksensatie als met aandacht en zorg gemaakt is.

Lees verder

Boetedoening

Door:

Ik heb besloten om 10 kg af te vallen en fitter te worden en mijn goddelijke lichaam terug te krijgen na een hardloopwedstrijd, afgelopen augustus in Gurro, Val Cannobina.

Lees verder

Rucolacrème

Door:

Rucolacrème is heerlijk op een warme bruschetta of als originele toevoeging op een warme pizza of als saus voor de spaghetti.

Lees verder

La granita siciliana al limone

Door:

Het Leven biedt zoveel mooie momenten, de uitdaging is om elk moment niet in de vergetelheid te laten raken: ja, het niet vergeten, het te vasthouden. Ik probeer altijd een mooi moment aan iets te koppelen.

Lees verder

Allioli

Door:

Allioli (aioli) is oorspronkelijk niets anders dan een mengsel van knoflook, olijfolie en een puntje zout. Tot stand gebracht met een vijzel en een stampertje.

Lees verder

Paella de marisco

Door:

Erotisme, vreugde en heerlijke smaken. In een gerecht! Ja, ik ken bijna geen ander gerecht dat me zoveel vreugde geeft als de paella, een plezier om te maken en een genot om te eten.

Lees verder

De tafel

Door:

De tafel was met zorg aangekleed, alleen het bestek miste nog. 'In Iran eten we de rijst met een lepel,' zei ze trots. Ik verheug me er al weken op om eindelijk met mijn handen te mogen eten.

Lees verder

Recept: Bossche Bol

Door:

Voor mij zijn de Bossche bollen een symbool van feestelijkheid. Niet voor niets dat als een echte Bosschenaar blij en gelukkig is, hij dit wil delen door het schenken van een sjeklaojebol aan zijn geliefden.

Lees verder

Italianen houden van zoet

Door:

Volgens mij het grootste geheim van de Italiaanse keuken - de reden van haar succes en het feit dat ze in de hele wereld zo populair is en gewaardeerd wordt - is dat ze feestelijk is. Ja, feestelijk!

Lees verder

Vuurwerk

Door:

Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete gerecht is van alle lekkernijen in de wereld, dan zou ik moeten kiezen tussen pizza (de echte pizza, la verace pizza Napoletana) en pasta, la pasta in alle vormen en smaken.

Lees verder

Italiaans: Saltimbocca

Door:

Le trattorie romane, gezellige en bourgondische restaurantjes verborgen tussen de nauwe straatjes van Roma. Soms alleen door de geur kun je raden dat daar op die hoek een trattoria is.

Lees verder

Omega 3

Door:

Iets stouts doen vanavond? Patatjes met...? Ja! Makkelijk-snel-lekker. Tussen de conservenblikken een tube mayonaise pakken… Bevat omega 3. Wow! Klinkt heftig!

Lees verder

Mediterrane groentequiche

Door:

Met deze mooie dagen gaan we er vaak op uit en komen dan laat thuis en hebben niet echt zin meer om lang in de keuken te staan. Een groentequiche is een uitstekend alternatief.

Lees verder