Verban onrust in je hoofd!

Ken je dat gevoel, onrust in je hoofd, het blijft maar malen. Het is belangrijk om rust in je hoofd te hebben wat ervoor zorgt dat je beter bestand bent tegen stress en daardoor veel gelukkiger in het leven staat.

Rust zorgt dat je prettiger in je vel zit, je blijer voelt, beter kunt nadenken en genieten.

Kortom, rust zorgt er gewoon voor dat je beter in balans bent.

 

Hoe je rust in je hoofd krijgt, lees je hieronder. Ga aan de slag met de tips en verban de onrust.

Schud dat eeuwige schuldgevoel van je af

Heb je de neiging steeds achterom te kijken? Die oude koeien telkens weer uit de sloot te halen? Voel je je schuldig vanwege beslissingen uit het verleden? Maar, waarom? Veranderen kun je het niet. Dus... haal je schouders op en schud die schuldgevoelens van je af.

Toen op dat moment, was het de juiste keuze. Richt je op het hier en nu en besteed daar je tijd en energie aan. Aan het verleden kun je niets veranderen. Het nu en de toekomt heb je in je eigen handen. Leer van je beslissingen in het verleden, maar blijf er niet in hangen.

Je zult ontdekken dat er een last van je schouders valt. Je komt luchtiger in het leven te staan, krijgt rust in je hoofd en bent minder gestresst.

Creëer quality time voor jezelf en krijg rust in je hoofd

Tijd maken voor jezelf en je eigen ding doen, is ontzettend belangrijk. Iedereen heeft nu en dan zo’n moment voor zichzelf nodig om bij te tanken en helemaal tot rust te komen. Zorg daarom dat je regelmatig wat quality time voor jezelf creëert.

Lees dat ene boek waar iedereen over praat, neem een heerlijk ontspannen bad, luister naar je favoriete muziek, zoek je vrienden op of wandel een flink eind. Het helpt je rust in je hoofd te krijgen en meer ontspannen in het leven te staan.

Kies voor willen en niet voor moeten

Moeten straalt dwang uit. Het geeft onrust en zorgt voor stress. Je moet die ene klus voor morgen klaren,
je moet je huis opruimen, je moet naar de verjaardag van… etc. Maar, hoezo moet je? Het zijn vaak taken en activiteiten die je jezelf hebt opgelegd. Of niet soms? Of heb je moeite met ‘nee’ zeggen? Ook dan ontstaat er vaak de druk van moeten.

Probeer jezelf aan te leren dat je dingen wilt. Straalt een bezigheid moeten uit? Vraag je dan af van wie het moet. Jezelf? Of komt het voort uit je gevoel van geen ‘nee' durven te zeggen? Of is het gewoon een bezigheid die je fijn vindt om te doen en dus ook graag wilt doen. Door minder te moeten en meer te willen, krijg je rust en voel je minder stress.

Leg je lat lager

Onrust en stress ontstaan nogal eens doordat je de lat te hoog legt; te veel eisen stelt en te hoge verwachtingen hebt. Vermoeiend hè? Want de angst om te falen, werkt je minderwaardigheidsgevoel in de hand.
Accepteer dat je niet overal de beste in kunt zijn. We maken allemaal fouten en dus jij ook.

Doe liever een stapje terug en stel jezelf haalbare doelen. Dat is veel motiverender, zorgt voor minder stress en draagt bovendien bij aan rust in je hoofd.

Focus je op 1 bezigheid

Doe wat je wilt doen met al je aandacht. Of je nu luncht, een huishoudelijke klus klaart, een werktaak verricht of praat met een collega, partner, vriend of familielid. Focus je daar voor de volle 100% op. Het voorkomt dat je meerdere dingen tegelijkertijd wilt doen, dat je dingen maar half afmaakt of haastig afraffelt met alle gevolgen van dien.

Door je steeds met 1 ding bezig te houden voorkom je bovendien fouten en dus ook spanning die de rust in je hoofd verstoort.

Geschreven door Albert Sonnevelt

Bron: www.lijfengezondheid.nl

Gerelateerde artikelen

Alternatief of regulier?

Door:

Vorige week was er in het nieuws dat bijna de helft van de reumapatiënten kiest voor een alternatieve behandeling. Meestal gaat het hierbij om acupunctuur, voedingssupplementen of homeopathie.

Lees verder

FemNa40