Meer lol hebben

Kun je het nog wel, lol maken? Lijkt het lang geleden dat je van die momenten had?

Soms lijkt het zo lang geleden dat je van het lachen bijna in je broek moest plassen en echt in een deuk gelegen hebt. Hoe was dat ook al weer?

Met vrienden of vriendinnen onder tafel liggen van de pret, niet meer wetend waarom het nu eigenlijk ging. Of het ging misschien zelfs nergens over.

 

Pret hebben, LOL maken, kun je besluiten. Je hoeft niet te wachten totdat iemand je aan het lachen maakt,
je plezier laat beleven of tot er iets gebeurt. Je kunt het zelf doen.

Lach

Het lijkt voor de hand te liggen, maar we vergeten het al te vaak. In de lachyoga weten we dat het vrolijke gevoel, het gevoel van verbinding en plezier, wordt opgewekt door de lach, niet andersom. Daarom beoefenen we de lach.

Heb je toch moeite met zelf de lach te beoefenen, zet dan een vrolijke film op of lees de moppentrommel van de Donald Duck. Vroeger lag er bij ons op het toilet thuis een moppenboekje. Heerlijk als je even rustig wilde zitten.

Tot voor een paar jaar geleden had ik geen idee dat je zomaar kon lachen, zonder reden. Ik had er nog nooit van gehoord en had dus ook niet bedacht om dat te doen. Door de cursus te doen leerde ik hoe dat moest.

Tegenwoordig begin ik ‘s morgens onder de douche. Naast het tandenpoetsen (wat ik toevallig heerlijk vind onder de douche, dan kan ik lekker knoeien) trek ik mijn mondhoeken naar mijn oren en roep hoho hahaha.
Het helpt echt.

Heb je geen idee hoe dat moet? Organiseer dan eens een lachworkshop bij jou thuis of doe mee bij een van onze lachclubs. Je bent van harte welkom.

Ontmoet

Lachen is aanstekelijk. Zien lachen doet lachen, horen lachen doet lachen. En zelfs voelen lachen doet lachen. Wil je heel graag lachen maar lukt het niet? Bel dan je beste vriend of vriendin op en vraag hem of haar je een mop te vertellen. Vertel niet waarom, leg niet uit waarom je belt, maar zeg alleen je naam (en hoi) en 'vertel me eens een goede mop'.

Stel je voor dat je later, oud en klaar met het leven, terugkijkt op je leven. Denk je dan 'wat heb ik lekker hard gewerkt' of 'ik ben blij geweest met de mensen om me heen'. Aan het einde is dat toch wat telt, de mensen.
Ik betrap mezelf er nog te vaak op dat ik druk ben terwijl ik eigenlijk tijd zou moeten maken voor de mensen om me heen. Daarom schrijf ik dit blog nu vooruit. Zodat ik, als het gepubliceerd wordt, met de mensen om me heen kan zijn i.p.v. hard te werken.

Lekker Leven

Je loopt op een prachtig wit zandstrand. De palmbomen wuiven je tegemoet, de zee beweegt in rustige, kabbelende golven naar je toe en van je af. De zon schijnt met een aangename temperatuur op je blote huid.

Je oren vangen het geluid van zeemeeuwen hoog in de blauwe lucht boven je. Een enkel wolkje drijft voorbij. Starend naar de horizon zie je hoe het blauw van de zee het blauw van de hemel raakt in een lange, net niet rechte, streep. De frisse zilte lucht maakt dat je dieper ademhaalt en je rekt je eens heerlijk uit. Het leven is goed.

Je bent op de kermis. Alles om je heen draait, kleurt en knalt. Uit de speakers klinkt 'daaaarrrrr gaaaaattttt ieee weeeeeerrrrrr' terwijl je rondloopt en alles op je in laat werken. Je hebt niet heel veel geld te besteden en je gaat voor een echte ervaring. Deze kermis heeft een grappige en tegelijk spannende achtbaan en je besluit hier in te stappen.

Langzaam word je omhoog getakeld. Je hoort een klik vlak voor de bocht, het karretje wordt ontkoppeld van de takel. Je gaat de bocht om en in een klap duik je in een duizelingwekkende vaart naar beneden. Je houdt je stevig vast aan de band om je schouders en je gilt het uit. Door elkaar geschud, verward en vol energie stap je uit. Dat is pas genieten.

Alleen jij weet wat voor jou lekker leven betekent. Natuurlijk bestaat dit ook uit meer dingen. Alleen maar aan het strand lopen wordt saai en van alleen maar op de kermis rondjes draaien wordt je misselijk. Maar als je dan toch een moment zou beschrijven, wat is dan jouw moment van lekker leven?

Gerelateerde artikelen

FemNa40