Revalideren aan de Costa Blanca

Revalideren kan op vele manieren en is in veel omstandigheden noodzakelijk.

Zo is het belangrijk dat je bijvoorbeeld na een beroerte of noodlottig ongeval je hersenen traint zodat deze herstellen.

 

Dit geldt ook voor je lichaam. Wanneer je een operatie achter de rug hebt waarbij je bijvoorbeeld een nieuwe heup hebt gekregen, zal je lichaam hieraan moeten wennen.

Sleur

Een revalidatie is vaak een lang proces dat niet onderschat moet worden. Wanneer je begint aan het herstelproces zijn er prognoses gesteld over het af te leggen parcours.

Dit kan gedurende het traject ook versnelt worden of juist vertraagt. Vooral wanneer het tegenzit, is het voor mensen lastig om positief te blijven.

Costa Blanca

Omdat het revalidatieproces lang kan duren, kan er voor worden gekozen het proces of een deel ervan in Spanje af te leggen. Bij Medifit Reha kan er onder Nederlandse begeleiding herstelt worden in een luxe omgeving.

Het volgen van een revalidatieproces aan de Middellandse Zee heeft meerdere voordelen:

  • Het gunstige droge klimaat zorgt ervoor dat mensen minder last hebben van klachten zoals reuma of artrose.
  • De wachttijd bedraagt slecht 2 weken, waardoor je snel na de operatie behandeld kunt worden.
  • Door Europese regels moet je verzekering  een klinische- en poliklinische revalidatiebehandeling vergoeden.


Persoonlijk contact

Veel mensen kiezen ervoor om te herstellen in een rustige omgeving waarbij persoonlijk contact is. 
Een revalidatie is slechts een schakel in een lang proces, waarbij ook zorginstanties en medische organisaties zijn betrokken.

Een goed afstemmingsproces is dan ook van groot belang tussen deze schakels. Duidelijke afspraken tussen je huisarts, behandelingsarts en personeel van het revalidatiecentrum zorgen voor een optimaal herstel!

Gerelateerde artikelen

FemNa40