Na 30 jaar gestopt met roken

Vanaf mijn tienertijd rookte ik al. Ik heb echt alle stopmethodes geprobeerd, maar er was elke keer wel één of ander excuus om weer te gaan roken.

Tot een maand geleden! Een vriendin van mij was ineens 3 maanden geleden gestopt met roken. Ik was flabbergasted, zij? Een kettingrookster. Zij kocht iedere week wel een slof sigaretten en zocht altijd plekken op waar ze kon roken. Totaal niet gemotiveerd. Toch heeft ze dit gedaan, omdat ook zij door een vriendin op een methode was geattendeerd, die volgens velen een hoog slagingspercentage had.

Het proberen waard

Op aanraden van deze vriendin kwam ik met het AOT Instituut in aanraking. Die vriendin was dus 3 maanden geleden naar dat Instituut geweest en door de behandeling die zij onderging gestopt met roken. Tja, proberen kan geen kwaad, dacht ik nog. Ik heb gelijk gebeld en een afpraak gemaakt met Barry Wentzel, oprichter van het AOT Instituut. Ik koos voor een behandeling in Loosdrecht. Lekker dichtbij.

Voordat ik naar Loosdrecht reed, heb ik nog één sigaretje gerookt. Daar aangekomen werd ik allervriendelijkst ontvangen door Barry. Het eerste half uur werd gewijd aan een intakegesprek. Ik mocht zelfs nog even naar buiten om een sigaretje te roken, maar heb dat niet gedaan.

Relaxen

Na het intakegesprek, waarbij ik ook informatie kreeg over de behandeling en hoe je terugval kunt voorkomen, mocht ik plaatsnemen in een gemakkelijke stoel en werd me gevraagd m’n handen losjes op m’n knieën te laten rusten. Ogen dicht en aan iets leuks denken. Dat lukte mij niet en ben maar van 100 naar 0 terug gaan tellen. Wat er om mij heen gebeurde kan ik niet navertellen. Ik hoorde af en toe iets en ben even op mijn schouder getikt. Na ongeveer 20 minuten was de sessie voorbij en kon ik naar huis.

Servicegarantie van 1 jaar

Ik voelde niets van de behandeling en dacht buitengekomen, ik zou wel een sigaret willen, hetgeen ook gebeurde nadat ik een keer acupunctuur heb gehad tegen het roken. Maar nee, nu 1 maand later, heb ik nog steeds niet gerookt en er ook geen behoefte aan. Ik ben niet zoekende naar alternatieven, zoals snoepen en heb verder geen afkickverschijnselen. De servicegarantie (gratis advies, gratis opnieuw behandelen bij terugval) op deze behandeling is 1 jaar en de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden een gedeelte als je voor alternatieve geneeskunde verzekerd bent.

Ook andere verslavingen

Het AOT Instituut behandelt ook mensen met een suiker-, alcohol- of drugsverslaving. Een andere vriendin van mij met een drankprobleem is 3 weken geleden bij Barry geweest en heeft geen druppel meer gedronken. Ik ben blij, echt blij! Het is mij uiteindelijk dankzij AOT gelukt om toch, in de tot nu toe moeilijkste en ook rotste periode in mijn privéleven, te stoppen. Dat kan dus wel!

Wil je hier meer over weten, mail mij dan via info@femna40.nl

FemNa40