Tips om je auto en stoep ijsvrij te maken

Het noorden van Nederland heeft het al ondervonden.

De straten waren verschrikkelijk glad en er viel bijna niet te lopen en te rijden.

De voorspelling voor volgende week is dat heel Nederland in deze staat kan gaan verkeren.

 


Maar je kunt er zelf iets aan doen om de stoep ijsvrij te maken om te voorkomen dat je een flinke valpartij maakt. Het krabben van de autoramen is ook altijd een vervelend klusje. 

Stoep ijsvrij maken

Als de temperaturen rond het vriespunt hangen maar het nog niet echt heeft gesneeuwd, dan is het handig om de goede spullen in huis te hebben om de stoep of oprit ijsvrij te maken als het zover komt.

Want verrast worden door een valpartij als je net de deur bent uitgegaan, is heel vervelend tijdens de ijskoude en natte dagen.

De volgende tip is ontzettend makkelijk toe te passen en in tegenstelling tot de truc met zout, laat deze géén plekken achter.

Neem een eetlepel vloeibaar afwasmiddel, een eetlepel pure alcohol en een halve emmer heet water.
Het afwasmiddel en de alcohol meng je in de halve emmer heet water. Je kunt het ook in een gieter doen.  

Giet het over de stoep heen. Je zou denken dat het water dat je uitgiet direct gaat bevriezen, maar door de alcohol en het afwasmiddel gebeurt dat niet. Het is ook vele malen goedkoper en je brengt geen schade aan stoep of oprit.

Om de autoruit te ontdooien kun je het beste onderstaande tips opvvolgen. Ook ideaal wanneer er sloten en andere zaken bevroren zijn.

Geen ijskrabben meer in de winter

De koude ochtenden en bevroren autoruiten vergen veel tijd en het is nu niet bepaald een leuke ochtendklus. We hebben een goede tip om dit klusje snel te klaren.

De werkwijze is als volgt: Vul een spuitfles met 2/3 deel alcohol (bij de drogist) en 1/3 deel water plus één eetlepel afwasmiddel! Spray dit direct op de voorruit en het ijs verdwijnt in binnen een paar seconden!

Bekijk de video om de stappen nog eens rustig te bekijken.

Je kunt ook een plantenspuit nemen en deze 2/3 deel vullen met azijn en 1/3 deel met water; even schudden en over de autoruiten en sloten spuiten. Het ijs gaat smelten en verdwijnt als sneeuw voor de zon!

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40