Water drinken, waarom ook alweer?

1,5 tot 2 liter water drinken. Dat is het advies als je wilt afvallen. Dodelijk vermoeiend, want je rent de hele tijd naar het toilet.

En niet echt motiverend om met dit koude weer zoveel water te drinken. Eigenlijk dus vooral heel vervelend al dat water drinken.

Vervelend, maar vooral cruciaal als je wilt afvallen!

 

Want waar is al dat water drinken eigenlijk goed voor? Water voert je afvalstoffen af. Als je aan het afvallen bent, komen er nieuwe afvalstoffen vrij uit de vetcellen die verbrand worden. Als er teveel afvalstoffen in je lichaam komen, word je ziek. Ons lichaam, zo ingenieus als het is, beschermt zichzelf daartegen en stopt dus met vetverbranden. Als je dus de vrijgekomen afvalstoffen uit je vetverbranding niet goed afvoert, stopt je lichaam met vetverbranding. Je valt dan minder goed af.

Water heeft de beste transportfunctie voor de afvoer van afvalstoffen. Water in de zuiverste zin van het woord. Alle toevoegingen aan water doen afbreuk aan deze functie. Dus geen smaakje toevoegen (Slimpie, ranja etc) of thee. Gewoon water. En ja, dan loop je dus de hele tijd naar het toilet. Vervelend, maar een goed teken. Dat wil zeggen dat je je lichaam rein houdt van afvalstoffen. Als je te weinig water drinkt, blokkeer je dus je eigen vetverbranding. Je kunt lijnen wat je wilt, als je niet goed water drinkt, is je resultaat altijd minder goed.

Vetverbranden

Door voldoende water te drinken is je lichaam in staat om vet te kunnen verbranden. Water drinken heeft een tijdje terug ter discussie gestaan. De grootste onzin om alleen water te drinken, omdat je ook met andere dranken vocht binnenkrijgt. En dat bericht klopt volledig overigens. Je hoeft ook niet alleen water te drinken om je vochthuishouding op peil te houden. Dat kan ook met koffie, thee etc. Maar de clou zit hem in de vraagstelling.

Als je alleen geïnteresseerd bent om je vochthuishouding te reguleren, kun je inderdaad alles drinken. Maar wil je afvallen, dan is het dus wel nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken om een goed resultaat te (blijven) behalen. Maar ook als je op gewicht wilt blijven is het goed om water te drinken. Dan blijft je lichaam meer rein van aanwezige afvalstoffen, die bijvoorbeeld ook vrijkomen na extra beweging, sporten of als je ziek bent.

Wil je dat alle processen in je lichaam optimaal functioneren, dan kun je daaraan bijdragen door voornamelijk water te blijven drinken.

FemNa40