Water… van levensbelang!

Als het zonnetje schijnt en het kwik boven de dertig graden stijgt, is het van essentieel belang dat wij per dag voldoende vocht tot ons nemen.

 

Niet alleen voor ouderen is het belangrijk, maar ook voor degenen die aan het lijnen zijn, is 2 liter vocht per dag toch echt noodzakelijk om te drinken. Je mag limonade, sap, thee en koffie allemaal meerekenen, maar teveel koffie op een dag is niet echt aan te bevelen.

Het is wel beter om verschillende drankjes af te wisselen. Een kop bouillon is voor ouderen ook erg goed omdat de mineralen de vochtbalans op peil houden. Het drinken van alcoholhoudende dranken, zoals bier en wijn,
is juist niet aan te raden, omdat deze juist vocht  afdrijven. Ze maken de kans op uitdrogen groter.

Complicaties

Je merkt met name bij diëten dat te weinig drinken je vaak hoofdpijn en sufheid bezorgen. Daarnaast kun je aan je urine zien, als die erg geel van kleur is, dat je te weinig hebt gedronken. Er zitten dan teveel afvalstoffen geconcentreerd in te weinig vocht.

Juist bij vrouwen die hier gevoelig voor zijn, kan dit leiden tot een blaasontsteking. Heb je moeite om elke dag voldoende vocht binnen te krijgen, volg dan onderstaande tips:

  • Zet een glas of een flesje water in de kamer waar je het meest vertoeft. Elke keer als je daar komt, neem je een paar slokjes.
    Dit kan natuurlijk ook op je werk, bijvoorbeeld met een flesje water op je bureau, in de auto of op een ander strategisch punt.
  • Drink op vaste tijden een glas water extra. Je eet toch ook op vaste tijden, dus een glas water even snel leegdrinken is zo gedaan.
  • Drink je thee uit een mok die meer inhoud heeft dan een kopje. De moeite waard toch?
     

Ben je niet zo dol op water? Doe er eens een partje citroen of limoen in. Dit geeft een extra fris smaakje.
Zeker als het warm is.

Probeer het drinken van alcohol regelmatig af te wisselen met een glas water. Dit houdt je vochtbalans op peil en voorkomt ook een kater. Minder alcohol is natuurlijk beter!

Neem een glas water bij je avondmaaltijd. Zo drink je meer en zit je sneller vol. Heel handig tijdens een dieet!

Ik zeg: proost!

Gerelateerde artikelen

Alternatief of regulier?

Door:

Vorige week was er in het nieuws dat bijna de helft van de reumapatiƫnten kiest voor een alternatieve behandeling. Meestal gaat het hierbij om acupunctuur, voedingssupplementen of homeopathie.

Lees verder

FemNa40