Worden we mobiele monsters?

Dit is een uiterst ongemakkelijk scenario,
maar helaas... we besteden steeds meer tijd aan het opnemen van ongemakkelijke gebeurtenissen en evenementen in plaats van acties te ondernemen. 

Bijvoorbeeld: je krijgt een lamme arm bij het concert van De Toppers met het opnemen; mijn Facebook stond vol met filmpjes. Bij festivals zie je het ook,
al die opgestoken handen met een mobiel in de lucht. 

 

Het is veelvoorkomend en heel vervelend dat we steeds meer tijd besteden om situaties te filmen met de mobiel. Helaas gebeurt dat ook bij vervelende situaties zoals bij ongelukken, er wordt eerder gefilmd dan een helpende hand geboden.

Het gebeurde pasgeleden nog in Texas bij  een verkeersongeval. In plaats van politie, ambulance of brandweer te bellen, werden bij dit verkeersongeval direct de mobiele telefoons gepakt en werd er gefilmd in plaats van de mensen te helpen.

Toen de politie ter plekke aankwam zagen ze dat getuigen rondom stonden te filmen terwijl de slachtoffers binnen in de auto aan het verbranden waren. Er was zelfs een vrouw die probeerde om een ​​betere hoek te krijgen om een ​​goed shot te maken. Zo kwam ze veel te dicht bij het vuur.

De politie noemt dit een perversie van de social media. Mensen haasten zich om te filmen in plaats van hulp te bieden. Het typen van de gebeurtenis, foto's te schieten en deze te delen in plaats van te proberen wat ze kunnen doen om degene die in de problemen zit te helpen. En wat is de toegevoegde waarde om iets op te nemen van een dergelijk ongeluk?

Als er een ongeluk plaatsvind is het eerste wat je zou verwachten dat er door de omstanders actie ondermomen wordt om de persoon in kwestie te helpen. Dit is niet de eerste keer dat er een situatie werd gefilmd, je ziet het meer en meer gebeuren.

Ik vraag mij wel eens af... waar gaat dit naartoe. Voor degene die in de problemen zit en merkt dat hij/zij gefilmd wordt, is het verschrikkelijk om mee te maken. Buiten het feit dat zij niet gevraagd hebben om te worden gefilmd en daarna op YouTube en Facebook verschijnen.

We zijn volwassen mensen, laat dit achterwege en biedt hulp.

Bron

FemNa40