Courgetti met cashewcrunch en pesto

Ik heb een Spiralizer. Klinkt cool hè?

Het is een soort juliennesnijder, maar dan voor oneindige sliertjes.

 

Natuurlijk kun je dit apparaatje heel creabea gebruiken voor het maken van al je decoratieve linten wortel, komkommer, zoete aardappel en rode biet, maar ik moet toegeven, ik gebruik ‘m eigenlijk alleen voor courgette.

Maar dan wel heel vaak. Telt ook. Hiermee maak je namelijk perfecte courgetti, oftewel spaghetti van courgette. Huuu: rauw en koud? Serieus, is echt top! Net als met ‘echte’ pasta combineer je de courgetti lekker basic met pure ingrediënten: tomaatjes, mozzarella, stukjes kip of met een lik ricotta.

Maar mijn favoriet is toch wel deze: Courgetti met pesto en cashewcrunch.

Benodigdheden (2 personen)

1 courgette
50 g cashewnoot
2 à 3 eetlepels pesto uit een potje of uit je keukenmachine natuurlijk

Bereiding

Was de courgette en draai deze door de spiraalsnijder. Vang de sliertjes op met wat keukenpapier en dep droog. Verdeel over twee bordjes en roer de pesto erdoor heen. Plet de noten in de vijzel en strooi over je courgetti.

That’s it? That’s it!

Inderdaad: supermakkelijk om te maken en nog gezond ook! Ideaal als voedzame en snelle lunch: licht en lowcarb, maar wél met lekker veel smaak. Oké oké Nien... we snappen ‘m: jij bent fan.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan dit gerechtje? Ehm, eerlijk is eerlijk, het schoonmaken van de stukjes courgette in de roostertjes van dit sliertenmonster gaat redelijk ruk, maar met een vork is dat prima te fixen.

Buon appetito!

 

De Spirelli Spiraalsnijder is te koop bij de betere kookwinkels, maar ook online te bestellen bij Bol.com

Gerelateerde artikelen

FemNa40