Horeca / Wijn / Groene Thee / Oesters / Connie Palmen / Riesling / California Urumaki’s / Opschrijfboekjes /Gastronomie / JA Der Mouw / Kaastrolleys / Reclame / Pineau de Charentes / Killerheels / Gastvrijheid / Kaarslicht / Tosti’s / Arjen Lubach / Mindfulness / Social Media /Amuses /Quotes / Welkom / Stedentrips / Maria Mena / Hardlopen / Frietjes / FOMO.


Meer?
Ik woon klein, maar fijn. En ik ben een behoorlijke control freak. Ik eet eigenlijk te weinig groente en teveel mayonaise, maar ben sinds een tijdje gelukkig ook meer met gezonde voeding bezig. Ik lees bijna altijd in meerdere boeken tegelijk, en kijk eigenlijk nooit televisie zonder daarbij ook op Twitter te zitten. Ik word helemaal blij van mijn obsessieve lijstjes en planningen. Terrasjes pakken zou best een olympische sport mogen worden en een ei pellen duurt mij altijd te lang. Met nieuwe inzichten doe je mij een enorm plezier. Met kerstversiering trouwens ook. Vroeger verzamelde ik menukaarten en in restaurants bestel ik vaak nog kaas na, terwijl ik eigenlijk al genoeg gegeten heb. Ik loop weleens een rondje Vondel, maar ontdek sinds mijn burn-out ook mindfulness en meditatie. Elke wijnproeverij weer, merk ik dat ik -goddank- nooit uitgeleerd ben. Afwassen vind ik stom, en Social Media juist heel nuttig. Ik wilde dat ik Foie Gras niet zo lekker vond en dat de Efteling dichterbij Amsterdam lag. Verder word ik van treinreizen best wel zen en van over de gracht fietsen altijd weer vrolijk.


Werk:
Ik werkte tijdens mijn studententijd in Groningen veel en vaak in de horeca, en genoot daar volop van. De dag dat ik met drie borden leerde lopen, wist ik dat ik nooit meer iets anders wilde dan gasten blij maken. Bij de Via Romanica Groep kreeg ik de kans mezelf te ontwikkelen, als gastvrouw, maar ook als leidinggevende en op het gebied van management, warenkennis en wijn.
Ik verhuisde naar Amsterdam en werkte als Restaurant Manager, Party Manager, Catering Coördinator, Maître en Sommelier voor o.a. Restaurant Sophia, Ron Blaauw, Groot Paardenburg, Maison van den Boer, Het DeLaMar Theater en Restaurant Jaspers. Tot voor kort werkte ik met veel plezier bij &samhoud; places, waar ik me als Guest Experience Manager inzette voor het service team en het optimaliseren van de gastbeleving. Momenteel werk ik als freelance tekstschrijver en redigeer of publiceer ik culi-columns, persberichten, horeca-lesmateriaal, Mystery Visits en online content.


Bloggen
Bloggen is voor mij echt een manier om beleving te kunnen delen. Soms om te inspireren, soms om te motiveren, en heel vaak ook gewoon om te amuseren. Graag deel ik hier op laagdrempelige wijze mijn culinaire belevenissen.


Website: http://whateverisgoodforthesouldothat.com

Fucking Perfect

Door:

Topschef Sergio Herman neemt op het hoogtepunt van zijn carrière een radicale beslissing: hij sluit de deuren van Oud Sluis, het geroemde mosselrestaurant van zijn vader.

Lees verder

Pop-up: De Crazy Kreeft

Door:

We zijn in de Pijp. Al voelt dat niet zo. Plastic meeuwen aan het plafond, visnetten aan de muur en zand op de vloer. Het doet eerder denken aan een goedkoop visrestaurant uit 1985, ergens aan een toeristische boulevard.

Lees verder

DWDD Pop-up museum

Door:

Het DWDD pop-up museum is leuk. En nog te bezoeken t/m 25 mei. Het concept is simpel: Neem tien vaste gasten van het tv-programma en bombardeer die tot conservatoren.

Lees verder

Film: Het Nieuwe Rijksmuseum

Door:

En mag ik dan van jou uit de categorie ‘duurt even, maar dan heb je ook wat' het Nieuwe Rijksmuseum? Man man man, wat zijn we er allemaal druk mee geweest. Want… je kon er niet meer onderdoor fietsen.

Lees verder

De alleen-etende mensch

Door:

Toen ik jong was, vond ik mensen die alleen in een restaurant zaten te eten altijd enorm zielig. Dan waren we met mijn ouders en broertje uit eten en zat een paar tafels verder een meneer in zijn eentje aan een tafeltje.

Lees verder

Doe maar gewoon

Door:

Wij houden wel van een bubbeltje en omdat niet elk bubbeltje een Krug Vintage 1998 (ofzo) hoeft te zijn, gaan we gaan het tóch doen: de No House Wine Vonkelwijn bespreken.

Lees verder

Knutselen aan Ceviche

Door:

Voordeel van werken in een restaurant: vijf dagen per week wordt er voor mij gekookt. Personeelseten is vroeg, vaak haastig en gezellig tegelijk en natuurlijk eten wat de pot schaft.

Lees verder

Keukenprinses en pocheerprinsessen

Door:

Ik kan geen eieren pocheren. Eigenlijk kan ik nauwelijks een ei koken. Ik durf hier best op te biechten dat ik de woorden ‘ei koken’ een paar keer gegoogeld heb, omdat ik het aantal minuten niet meer wist.

Lees verder

Culi-kunst; escape met een expo!

Door:

Fijne lichtjes, heel veel lekkers, romantische komedies, glitterjurkje, foute feelgood-reclames, vrienden, familie en cadeautjes geven. Allemaal heel leuk, maar december kan soms ook wat stressy zijn.

Lees verder

Supersuf bananenbrood

Door:

Ik heb het bakken ontdekt. Nu pas? Jep. Tot een half jaar geleden bakte ik echt nooit iets. Geheim recept voor appeltaart? Heb ik niet. Kinderen om koekjes mee te bakken? Ook niet.

Lees verder

Omelegg

Door:

Deze week liep ik rond vijven langs een zaakje waar én keiharde muziek gedraaid werd én keihard schoongemaakt werd. Ehm... welke eetgelegenheid gaat er nou zo vroeg dicht? Omelegg, dus. Ome-wattuh?

Lees verder

Groente, Glamour en Landkaviaar

Door:

Nu gebeurt dat natuurlijk heel vaak, maar ditmaal zit ik aan een prachtig gedekte tafel in de eetzaal van een Amsterdams grachtenpand. Het plafond boven mij is gedecoreerd met ornamentiek en immense kroonluchters.

Lees verder

Het is volop festivalseizoen

Door:

Filmfestivals, kunstfestivals, dancefestivals waar je ook kunt eten en foodfestivals waar je ook kunt dansen. Wat? Het Bacchus Wijnfestival Waar? In het Amsterdamse Bos Wanneer? 5,6 en 7 september.

Lees verder

Zin in gin; go Imagin!

Door:

Gin is hot. Alweer. Nog steeds. En het lijkt er op dat dat voorlopig ook nog wel gewoon zo blijft. Met de opkomst van telkens nieuwe en lokale ginsoorten, een giga selectie aan tonics en vele vele variaties.

Lees verder

Kanen bij Ten Kate

Door:

Ik woon vier hoog achter. Wel in één van de leukste buurten van Amsterdam. Maar nog steeds vier hoog achter, zo lekker knus onder de nok van een Oud-Zuid pand.

Lees verder

Moestuin-mania

Door:

Als je maar lang genoeg wacht, wordt alles weer hip. Dit is de tijd waarin sterrenchefs eigen groenten verbouwen, waarin we weer volgens het seizoen willen eten en waarin duurzaam, lokaal, eco en bio gezellig happy is.

Lees verder

Kaasjes Kanen I: Morbier

Door:

De eerste in de kaasjes-kanen-serie. Hierin reizen we af naar vroegere tijden, bergachtige streken, groene weiden en koude kelders. Met telkens een nieuw kaasje op de plank om te proeven en te proberen.

Lees verder

Brownies en brandwonden…

Door:

Even een nogal girliegirlie-dingetje; ik heb een hele tijd een behoorlijke Grey's Anatomy-verslaving gehad. Ik weet het: Fargo, House of Cards en Suits klinken allemaal véél hipper, maar het was al te laat.

Lees verder

Johannes, the movie

Door:

Ik heb hem driemaal mogen ontmoeten. Nou ja, bedienen, dan. En ik had wel een zwak voor 'm. Ik heb zijn morsige jas opgehangen, hem zijn gekke bril tientallen keren op en af zien zetten.

Lees verder

Hot Dogs Happen met Pasen

Door:

Pasen staat weer voor de deur. Een lekker lang weekend genieten. Het perfecte moment voor asperges, lam, of een gerecht met ei, natuurlijk. Maar voor mij wordt de ultieme paashap dit jaar toch echt... een hot dog.

Lees verder