Hi, mijn naam is Colette Beyne. Ik ben getrouwd en heb een studerende zoon van 23.
De passie voor koken en alles wat met eten en drinken te maken heeft zit denk ik in mijn genen: mijn moeder kookte heerlijk en ook mijn oma’s deden dat. Soms uitgebreid, soms simpel, maar altijd met dat ook voor mij onmisbare ingrediënt: liefde.


In de afgelopen 25 jaar was ik culinair redacteur bij Libelle, Tip Culinair en Margriet. Als het culinaire gezicht van Margriet heb ik mooie reizen gemaakt, naar o.m. IJsland, Parma en New York en leerde ik interessante mensen kennen. Ik at kaviaar met de Prins van Lignac op zijn jacht, kookte met Lonny Gerungan bij zijn familie op Bali, verzorgde samen met Rudolph van Veen workshops voor lezers, interviewde Nigella Lawson, viste makreel op de oceaan en stelde mijn eigen wijn samen in Bordeaux, trok half Nederland door in de serie Naar buiten met Colette en ging de uitdaging aan om een week lang mosselen te eten en daarover te bloggen. Ik kreeg duizenden boeken en nieuwe producten op mijn bureau.


De kunst is om al die zaken om te zetten in toegankelijke producties voor een groot publiek, en dat deed ik in ontelbare producties en op culinaire nieuwpagina’s. De laatste 3 jaar deel ik mijn belevenissen en favoriete recepten via mijn blog De keuken van Colette, en op Facebook en Twitter. Ik verzorg daarvoor zelf alle content, styling en fotografie.


Ik haal mijn inspiratie uit ruiken, proeven en kijken overal waar ik maar ben, en uit ontmoetingen met mensen met dezelfde passie. Ik werk nu op freelance basis. Door een grote reorganisatie werd ik boventallig verklaard en begon ik voor mezelf.


Er nog nooit zoveel te doen geweest over en rondom eten. Tegenover negatieve berichten uit de industrie staan mooie initiatieven als no waste, foodsharing en je eigen groenten kweken in de stad. Genoeg om over te schrijven dus! Maar wel altijd op een positieve manier.


In De keuken van Colette vind je recepten met pure ingrediënten met daarbij altijd een verhaal of ervaring, tips & trics en nieuwtjes. 


Lees je mee?
http://www.dekeukenvancolette.nl
http://www.facebook.com/dekeukenvancolette
twitter: @keukenvcolette

IJs van het huis

Door:

Als ijs-fan werd ik meteen blij van het boek IJS. Zweedse chef-kok, banketbakker en kookboeken-auteur Elisabeth Johansson geeft hierin haar 100 beste ijsrecepten prijs.

Lees verder

Schoenlapperstaart

Door:

5 Oktober was de nationale maak-een-appeltaart-dag. Daar maakte ik gebruik van en bakte een schoenlapperstaart. Mijn moeder maakte altijd verschillende taarten en cakes als er bij ons thuis iemand jarig was.

Lees verder