Gegrilde tonijn met romaine sla en grapefruit

Wil je een heerlijke en makkelijke lunchsalade maken? Deze is genoeg voor 2 personen. Serveer je er rijst, quino of een portie amarant bij, dan is het zelfs een heerlijke avondmaaltijd. 

Ik heb voor Foodness de nieuwe grill van Cuisinart, de Griddler Pro, getest. De grilll bestaat uit twee oppervlakken die ook los van elkaar te bewegen en in te stellen zijn.

 

Je kunt de grill zelfs helemaal openklappen tot de grillplaten op gelijke hoogte zijn, zodat je ermee kunt steengrillen of gourmetten of hoe dat ook heet. Handig!

Tonijnsteak

Zelf haal ik mijn tonijnsteak eigenlijk altijd uit de diepvries. Laat hem een uurtje in een plastic zak in een bak warm water liggen zodat de steak ontdooit, breng op smaak met de kruiden zout en peper en grill of bak volgens de aanwijzingen in het recept. Easy peasy!

Benodigdheden

Tonijnsteak 250 g (2 stuks)
Romaine sla 1 struik
Amandelschaafsel 2 eetlepels
Grapefruit 1/2 stuks (of sinaasappel)
Zeekraal 50 g

Bereiding

Snijd de struik romaine sla in de lengte doormidden en was goed. Omdat ik een nieuwe grill te testen had,
wilde ik de sla ook grillen. Als het met groenten kan, moet het ook met stevige sla kunnen. Toch?

Grill de sla een minuut of 2, langer heeft het niet nodig. Wrijf de tonijn in met zout en peper. Leg de tonijn op de grill en bak 3-5 minuten, afhankelijk van de dikte van je steak. Bedenk dat tonijn het lekkerst is als het midden nog roze is, anders wordt het heel droog. Ook gaart de vis nog een klein beetje door als de steak al van de grill af is, dus bak vooral niet te lang!

Kook de zeekraal in 5 minuten gaar in een pannetje met heet water. Giet af. Schil de grapefruit (of sinaasappel) en snijd de partjes ertussenuit. 

Rooster het amandelschaafsel indien gewenst kort in een droge koekenpan, tot het lichtbruin kleurt. 
Verdeel de romaine sla, zeekraal en grapefruit over twee borden. Leg de tonijn erbovenop en bestrooi met het amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

FemNa40