Gevulde speculaas, koolhydraatarm en suikervrij

Sinterklaas, open haard, warmte, gezelligheid en gevuld speculaas.

De 'zoete zonde' maar zó lekker bij een kopje koffie of thee, zucht!

Natuurlijk heb ik de oplossing: 'Guiltfree gevuld speculaas' uit de koelkast.

 

Jullie zullen verbaasd staan hoe lekker dit smaakt. Puur... kruidig... en het vúlt! Bovendien niet de gebruikelijke insuline 'rush' die je bloedsuikers omhoog jaagt en zorgt dat je meer en meer en meer wilt. Echt, hier hoef je maar een ieniemienie stukje van te eten.

Lees even het hele recept door, het is supermakkelijk, dat beloof ik je. Gewoon proberen en kom je er niet uit, wat niet het geval zal zijn maar stel... dan mail je mij gewoon even, deal?

Benodigdheden

250 g cashewnoten (paar uurtjes wellen in water)
250 g blanke amandelen (paar uurtjes wellen in water)
7 mejool dadels zonder pit
2 eetlepels kokosrasp
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
40 g koek/speculaaskruiden
100 ml honing (liefst rauw)
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Bereiding

We gaan eerst de boven- en onderkant maken. Maal in de keukenmachine de cashewnoten fijn. Kruiden en kleingesneden dadels toevoegen + helft van de honing. Laten draaien tot je een 'deegbal' hebt. In folie doen en in de koelkast even laten rusten.

Dan de amandelen in de keukenmachine doen, citroenrasp, honing, kokosrasp en kokosolie toevoegen en laten draaien tot het eruit ziet als amandelspijs. Dus best wel een minuut of 3.

Neem een kleine cakevorm, bekleed hem met huishoudfolie. Druk de helft van het gekruide deeg uit op de bodem. Bedek het met de amandelspijs en de andere helft er bovenop. Laat het opstijven in de koelkast voor paar uurtjes. Snij kleine blokjes. Heerlijk met chocolademelk, kaarsjes aansteken, onder een dekentje kruipen op de bank...

Heerlijk toch? Guiltfree pleasures...

Liefs van Luusje
www.yourpersonallifecoach.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40