Kiemgroenten met een uitsmijter

Even snel tussendoor iets lekkers en gezonds op tafel zetten dat kan gemakkelijk. Want wist je dat van zaden en groenten supervarianten bestaan?

Uit een zaad groeit een kiem waaruit weer de hele plant groeit. Dit zijn de kiemen van die producten, die uit het zaadje groeien.

 

Uit zo’n kiem groeit de hele plant, kun je nagaan wat een voedingsstoffen erin aanwezig moeten zijn.
Sommige kiemen zijn redelijk bekend. Alfalfa en tuinkers klinken je vast wel bekend in de oren. Maar er zijn nog héél veel meer soorten zaden waar je de kiemen van kunt eten. Wat dacht je van zonnebloemkiemen?
Of broccoli kiemen?

In een workshop die ik heb gevolgd maakten we gebruik van verse kiemgroenten, omdat ze een weinig overheersende smaak hebben en toch een heleboel voedingsstoffen en vezels aan je smoothie toevoegen.
Zelf vind ik het echter ook bijzonder lekker om kiemgroenten op een boterham met kaas toe doen of bijvoorbeeld over een uitsmijter te strooien. Yum!

Mocht je ook kiemgroenten willen proberen, dan kun je o.a. bij Albert Heijn in het schap met verswaren kijken. Daar zijn al verschillende varianten te krijgen!

Benodigdheden

Broccoli kiemen 5 g
Zonnebloemkiemen 5 g
Alfalfa 5 g
Eieren 2 stuks
Spinazie handje
Waterkers handje
Cayennepeper snufje (gedroogd)
Kaas 3 plakjes

Bereiding

Verhit een theelepeltje olijf- of kokosolie in een koekenpan. Roerbak de spinazie en waterkers een halve minuut en breek vervolgens de eieren in de pan. Verdeel, zodra de eieren beginnen te stollen, de kaas en kiemen erover. 

Maak het af met een snufje cayennepeper. Omdat kaas van zichzelf al vrij zout is, is extra zout toevoegen vaak niet nodig. Serveer met een snee brood of bijvoorbeeld een halve avocado, in plakken gesneden.

Gerelateerde artikelen

FemNa40