Gezonde cheesecake met aardbeien

Een cheesecake is een favoriet gerecht maar niet het meest gezonde.

Het wordt vaak gemaakt met veel roomboter,
een bodem van koekkruimels en een vulling vol room en/of kaas. 

 

Maar als je nu eens een variatie maakt met gezond fruit zoals aardbeien, dan zijn de vulling en bodem ineens bijzaak en kun je cheesecake met recht een gezonde snack noemen!

Lees verder, dan laat ik je zien hoe je een gezonde cheesecake maakt. Met dit recept maak je 10 cheesecake aardbeien; ongeveer 2-3 porties, maar je wilt ze het liefst allemaal zelf opeten, trust me.

Benodigdheden

10 stuks aardbeien
2 eetlepels roomkaas
2 eetlepels (soja)yoghurt (bv. Campina Framboos & Rabarber)
2 eetlepels pindastukjes
1 dadel
1 eetlepel quinoa puffs

Bereiding

Snijd met een puntig mes een kegelvorming gat in de aardbeien waar het kroontje zit. Er moet genoeg ruimte ontstaan voor de vulling. Snijd ook het onderste puntje van het kontje van de aardbei, zodat hij rechtop kan staan. Als je dit niet doet, vallen ze om.

Kluts de vruchtenyoghurt (ik gebruikte de nieuwe Framboos & Rabarber yoghurt van Campina, een aanrader!) en kruidenkaas door elkaar.


Snijd de dadel in kleine stukjes en roer/prak/snijd de pindastukjes en quinoa puffs erdoor. Er ontstaat een soort plakkerige crumble.

Vul elke aardbei met een halve theelepel van het vruchtenyoghurt-roomkaasmengsel. Strooi over elke aardbei 1/10e van de crumble en druk het licht aan met je vingers.

Klaar: Aanvalluuuh!

Foto's en recept van Foodness

Gerelateerde artikelen

FemNa40