Lamsbout met ansjovis en knoflook

Ooit gedacht om een lekkere lamsbout te maken?

Dit is een heel simpele maar zeer smaakvolle manier van lamsbout braden.

 


Benodigdheden (4 personen)

1 uitgebeende lamsbout van 2,5 tot 3 kilo
50 g ansjovisfilets op olie, uitgelekt
7-8 dikke tenen knoflook, in de lengte gehalveerd
15 takjes verse rozemarijn
olijfolie (desgewenst)
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC, ovenstand 4. Maak met de punt van een scherp mes ca. 15 inkepingen in het vlees. Dep de ansjovis droog met keukenpapier en snijd de vissen overdwars doormidden.

Rol elk stukje ansjovis om een halve teen knoflook + takje rozemarijn. Stop deze in de inkepingen.
Misschien moet je meer inkepingen in het vlees maken.

Als de bout van boven erg mager is, kwast je die kant met olie in. Strooi er zout en peper over. Leg de lamsbout in een braadpan en braad 1 tot 1¼ uur in de oven tot het vlees helemaal gaar is. Laat het dan ongeveer 15 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

FemNa40