Zeekraalschotel

Ik heb weer een heerlijk recept gemaakt voor
2 personen (kost tussen de 3 en 4 euro p.p).

Het is glutenvrij, graanvrij, melkvrij, suikervrij, veganistisch en zooivrij.

Gemakkelijk klaar te maken en heerlijk gezond.

 

Benodigdheden

  • 1 bak zeekraal (afspoelen en harde takjes eraf halen)
  • 250 g linzen (gekookt)
  • 200 g Slim pasta (reform) of toko Shirataki/Konjac noodles
  • 1 eetlepel Ume pasta
  • 1 scheut tamari
  • knoflook
  • 1 eetlepel kokosvet
  • 1 ui (gesnipperd)
  • Geelwortel en peper

Bereiding

Roerbak eerst de ui in kokosvet en daarna voeg je alles erbij. Als laatste de zeekraal. Roerbak tot het knapperig is.

Waarom is dit zo gezond?

  • Zeekraal zit vol jodium (erg goed voor mensen die geen brood eten) vezels en mineralen. 
  • Ume pasta is een superfood: bevorderd opname mineralen, ontzuurd, ontgift. Verbeterd immuniteitssysteem.
  • Konjac (slim pasta) is een wortelsoort, bevat geen calorieën, vult enorm, detoxt het lichaam, suikerspiegel regulerend en heilzaam voor darmen in kleine hoeveelheden (niet meer dan 200 gram eten).
  • Tamari is gefermenteerd en bevorderd daarom de spijsvertering en zit vol aminozuren en enzymen.
  • Linzen moet je niet te vaak eten want er zitten lectine in, maar 1x per week is prima. Het is namelijk een volwaardige eiwit, veel vezels en zit vol met de mineralen, molybdeen, foliumzuur, mangaan. ijzer, fosfor.
  • Geelwortel is ontstekingwerend en werkt super bij degeneratie ziektes. Zeker in combinatie met zwarte peper versterkt dit het ontstekingwerend effect.
  • Knofook en ui bevatten teveel voordelen om op te noemen.

Gerelateerde artikelen

FemNa40