De bramentijd is begonnen

Ik ben vroeg opgestaan om naar de bramenberg te gaan hier in Sittard. Samen met de hond 1,5 uur weggeweest. Bakje bramen geplukt en ik ga er vandaag iets lekkers mee maken.

Ik weet alleen nog niet wat. Bramenijs, bramen smoothy, bramenjam, bramentaart, bramenkoekjes.

 

Bramen zijn erg gezond, er zitten veel anti-oxidanten, vezels en vitamine C in. Ook zit er veel anthocyaninen in bramen, dat juist erg goed werkt tegen suikerziekte.

Hierbij een lekker gezond, glutenvrij, melkvrij en zooivrij recept van bramentaart met kokos.

Benodigdheden

  • 125 g rijstemeel (of ander meel naar keuze)
  • 50 g havermeel (of teff of maïs)
  • 4 eetlepels palmsuiker (of een ander zoet naar keuze)
  • 100 g kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 400 g bramen

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom (zonder de bramen). Goed kneden en zet dan het deeg 30 minuten weg in de koelkast. Vet een taartblik in met wat kokosolie. Leg het koude deeg in een bakblik en verspreid het goed en druk het aan. Leg de bramen eroverheen. Strooi wat kokos erover. Oven op 200 graden en dan in 30 minuten gaar bakken. Als het uit de oven komt, kun je nog wat extra kokosrasp erover strooien.

Meer recepten: zie mijn bakboek 'Zo bakt Nederland!' met oud Hollandse recepten in een gezond jasje.

Gerelateerde artikelen

Amaretti (amandel bitterkoekjes)

Door:

Van mijn vakanties in Verbania, neem ik elke keer heel veel mee als ik terug naar Nederland ga: belevenissen en herinneringen, mensencontacten, de adembenemende schoonheid van de bergen en het meer...

Lees verder

Brood! (2)

Door:

In de afgelopen twee weken heb ik in mijn keuken hard gewerkt en een aantal experimenten gedaan om (wat ik noem) het echte brood te krijgen. Hieronder mijn recepten.

Lees verder

FemNa40