In je bikini op de vleesafdeling

De zomer is in volle glorie aanwezig en voor mij is dat op Curaçao natuurlijk altijd.

Facebook wordt gebombardeerd met selfies van dames en heren in hun mooie bikini’s, badpakken en zwembroeken.

 

De een na de ander komt voorbij. Het ziet er allemaal schitterend uit. Alle vakantiegangers lopen pontificaal de supermarkt in met ook een bikini aan die niets te wensen overlaat en zo wordt er besloten wat er ’s avonds gegeten moet worden.

Jawel in je bikini op de vleesafdeling. Very charming! De moeite om even een omslagdoekje om te doen,
is schijnbaar teveel van het goede en ook het strandjurkje blijft ergens onder in de strandtas liggen.

Is het niet raar dat we massaal in onze bikini of zwembroek over straat lopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Sommigen zien er prachtig uit maar andere mensen zijn echt niet charmant in hun zwemkleding. Sterker nog, de hoeveelheid toeristen die een lunch nuttigen op een terras aan het strand ook in diezelfde bikini of zwembroek is echt niet te tellen.

Stel je nu eens voor dat we allemaal geen bikini aan zouden doen maar gewoon een selfie maken in onze slip en bh. Deze op Facebook of Instagram posten en dan zouden we als debiel beschouwd worden en worden we opgenomen met dwangverpleging.

Zie je het al voor je? Die man die zijn zwembroek niet aan heeft maar een oude boxer die verwassen is en al enige slijtageplekken vertoont en gezellig op de vleesafdeling staat? Of dat we een flirt praatje gaan maken in onze slip en bh met die leuke barman? Zou toch wel heel raar zijn.

Waarom vinden we zwemkleding dan wel maatschappelijk geaccepteerd?
 

Vandaag even een klein testje doen. In mijn zwarte bh achter het stuur onderweg naar de supermarkt. Ik word vast en zeker tegengehouden bij de security vanwege obsceen gedrag. Sterker nog... de politie wordt gebeld want ik choqueer de wereld en word verdacht van verstandsverbijstering of seksuele intimidatie.

Ik zal wel een hoop claxonnerende mannen hebben en wellicht filmt iemand mij en word ik viraal de wereld ingestuurd.

Als ik in mijn bikini de auto instap dan kijkt niemand op of om. Ik word niet tegengehouden bij de supermarkt, sterker nog ik word gecomplimenteerd over mijn zongebruinde huid en beland niet in een gekkenhuis of op het politie bureau.

Raar. Want wat is het verschil? Er is geen verschil behalve dat het ene stukje stof een andere benaming heeft.

Wel vind ik dat we toch wel wat meer bedekt de toerist uit mogen hangen. Geen lelijke halfnaakte dames en heren die de boulevard bevuilen. Ook geen mooie dames en heren die halfnaakt rondbanjeren. Doe het gewoon niet!

Een klein beetje de boel bedekken, is gewoon net even wat chiquer. Talloze omslagdoeken en leuke strandoutfits zijn overal te krijgen. Mannen doe een shirt aan als je naar de vleesafdeling gaat van de supermarkt. Bewaar je blote lijf voor thuis of daadwerkelijk voor op het strand.

Of ben ik nu raar? Ja misschien ook wel of toch niet... Wie gaat de uitdaging aan? Hoppa in je boxer of bh naar het eerste de beste terras of supermarkt op je vakantieadres?

Weet zeker dat niemand het doet. Maar zomer 2015 zijn de bikini’s en zwembroeken helaas niet te tellen in de supermarkt. Een puntje voor verbetering dus.

Gerelateerde artikelen

BB: Bucket List en Bierbuiken (2)

Door:

Waar mijn vorige blog eigenlijk alleen maar over mijzelf ging (ook niet aardig), gaat deze blog over een paar waarnemingen die ik deed vanaf mijn luie ligstoel op de veranda van ons vakantiehuis aan het Garda meer.

Lees verder

FemNa40