Column: Barcelona!

In elke meivakantie probeer ik samen met Merel een weekje weg te gaan. Even quality time met mijn dochter.

Het is altijd supergezellig en kunnen dan lekker op ons gemakje doen wat wij willen, zoals nagels lakken, shoppen, lekker uitslapen en vooral veel lezen.

Niet dat we dat niet kunnen als Willibrord erbij is, maar 't is altijd anders, ook zeer gezellig,
maar anders.

 

Ik zie het als we aan het shoppen zijn, de mannen zijn even geïnteresseerd, maar zodra de dames alles gaan bekijken, haken de heren af en gaan ze buiten de winkel staan. Willibrord wil vooral altijd veel zien en ontdekken, terwijl Merel en ik het vaak wel geloven.

Costa Brava

Afgelopen week waren we aan de Costa Brava, 60 km van Barcelona. Woensdag besloten we naar Barcelona met de trein te gaan, voor 10 euro p.p. hadden we een retour en daarmee reden we pal langs het Spaanse strand. We stopten bij alle kustplaatsjes.

Eenmaal in Barcelona stapten we uit bij Plaza de Catalunia. We reisden samen met een Limburgse vrouw, die we hadden ontmoet in de bus. Een aardig vrouwtje die 4 jaar geleden weduwe was geworden en sindsdien regelmatig met zus, nicht of dochter op vakantie ging, maar ook wel alleen, wat ik erg stoer van haar vond.

We hadden gelijk een klik, omdat als je weduwe geworden bent (ook al heb ik een nieuwe liefde ontmoet) de ervaringen hetzelfde zijn. De mensen om je heen, hoe goed bedoeld ook, begrijpen het proces niet wat je doormaakt, alleen iemand die door hetzelfde proces is gegaan, snapt dat. Ik had destijds mijn moeder die precies wist in welke fase ik me bevond en dat is een grote steun geweest.

Desigal tas

Enfin, wij stapten uit bij Plaza de Catalunia. De eerste run was naar de Desigal winkel, waar ze hele kleurrijke kleding verkopen. Gerda uit Limburg had van haar dochter een boodschappenlijstje opgekregen. Maar wat is dat moeilijk om iets van een plaatje uit te zoeken, als het in het echt erg tegenvalt. Werkelijk elke tas en elk jurkje hebben we bekeken en voorzien van ons geoefende oog.

Uiteindelijk werd er besloten om toch maar een heel andere tas aan te schaffen, dan op het lijstje stond,
omdat de rest gewoon tegenviel. Voor een Desigal tas betaal je zomaar ruim 60 euro of meer, terwijl de kwaliteit echt te wensen overlaat. In diezelfde geest, had ik eerder in de week een nepper gekocht op de markt voor
17 euro! Eerlijk gezegd vind ik hem vele malen leuker dan de orginele tassen.

De Ramblas

Na de brandstore vervolgden wij onze weg om eerst een bakkie koffie te halen en iets kleins te eten. We kwamen uit bij de McDonalds op de Ramblas. We waren al vanaf 9 uur onderweg en rond 12 uur krijg je toch wat dorst en trek.

Ik wilde perse gekruid zout kopen in de groentehal van de Ramblas. Vorig jaar toen ik met Willibrord in Barcelona was, hadden we mandarijnen zout meegenomen en dat was zo goed bevallen, dat ik op zoek ging naar nieuw zout. Als je tomaten met olie, knoflook en dat zout 20 minuutjes in de oven zet, eet je je vingers erbij op!

Daarna wilde ik Merel en Gerda het beroemde restaurant Los Caracoles laten zien waar een foto van Willibrord en de toenmalige eigenaar, vader van de huidige eigenaresse, hangt naast vele internationale beroemdheden zoals o.a. Jimmy Cartner, Charles Aznavour en onze eigen prinses Irene. Alle wanden hangen daar vol met foto's van de gastvrije eigenaar en beroemdheden, zelfs Dali staat op de foto met Augustin!

Na deze tussenstop gingen we pas echt shoppen! Winkel in, winkel uit. Merel liep rond als een kind in een speelgoed winkel 'O! Mama, kijk eens... Deze winkel hebben ze niet bij ons.... mam! Ik moet echt deze nagellak hebben (ze heeft pas 140 nagellakken thuis staan) ...'

Voor we er erg in hadden was het alweer 16.30 uur, tijd om richting de trein te gaan, waar we gelukkig een zitplaats hadden, want ik kon niet meer op mijn voeten staan!

Toen ik 's avonds Willibrord aan de telefoon had, vroeg hij of we nog naar het plein met de mooie beelden waren geweest en in de Kathedraal. Ik moest tot mijn spijt bekennen dat we alleen maar alle winkels van de Ramblas en een straat erachter hadden gezien, Maar ja , wat wil hij als je met 3 vrouwen in Barcelona bent...

Foto's: Merel van Roermund

FemNa40