Column: Merels verjaardag!

Deze weken lijkt het wel of iedereen jarig is! Ik heb werkelijk waar allemaal Tweelingen om mij heen. Hoe dat komt, ik heb geen idee.

De belangrijkste jarige is natuurlijk mijn Mereltje, inmiddels even lang als ik!

Afgelopen vrijdag werd ze 13 jaar, een hele leeftijd voor mij, voor haar pas het begin.

 

Met vriendinnen die dochters in dezelfde leeftijd hebben, denken we met weemoed aan de tijd terug dat ze onbevangen toneelstukjes en dansjes opvoerden met z'n allen, aan de verjaardag met minimaal 15 meisjes,
de huifkarrondritjes, de make-up feestjes, ponyrijden en gewoon ouderwets spelletjes doen of een fietstocht door de polders van Eemnes. Alles hebben we gedaan en dan nu...

Slaapfeestje

'Mam, mag ik Amber, Pelou, Iris, Julia en ook graag Karlijk uitnodigen voor een slaapfeestje,' vroeg Merel een aantal weken geleden. 'Hoe moet dat allemaal in je kamer,' vroeg ik. Tja , dat was misschien toch wat veel. Soms denkt Merel nog dat we in de grote villa midden in het dorp wonen. Ik moet wel zeggen dat haar kamer nu van een behoorlijke afmeting is, maar de rest van het huis is ietwat gekrompen.

'Als we dat nu eens in etappes doen, dan gaan we op jouw verjaardag 's avonds naar de film!'

Beauty blogs

Op school was ze flink verwend door al haar vriendinnen met de uitbreiding van haar nagellakcollectie,
die inmiddels het memorabele aantal van 178 nagellakken betreft! Zodra meiden van deze leeftijd tijd hebben, bekijken ze op YouTube allerlei beauty blogs. De een gaat over shoppen, de ander over make-up en weer een andere over hoe je de mooiste nageldesigns kunt opbrengen.

Waar wij vroeger nog in de Tina onze ideeën vandaan haalden, is het nu die 'stomme' blogs. De meiden die deze blogs maken, praten steevast op een soort verveelde monotone toon en doen zich voor als geweldige experts, terwijl ze verkondigen dat de crème van Kruidvat toch wel heel erg goed is.. En alles voor waar aangenomen, zodat inmiddels alle grote cosmeticamerken zich ook op deze blogs gestort hebben en die meiden volledig gesponsorde artikelen promoten.

Meer aandacht voor dochter

Wij dus 's avonds naar de film 'The other women'. Het begin kwam wat moeizaam op gang, maar toen ging Carmen Diaz helemaal los, ik snap wel waarom zij de best betaalde actrice is...

Het verhaal is natuurlijk flinterdun. Een man bedriegt zijn vrouw, zijn maîtresse en ondertussen nog een maîtresse, maar de dames zijn niet voor 1 gat te vangen. Ze worden hartsvriendinnen en zinnen op wraak en wat kun je nu beter doen dan een man zijn ego af te pakken, dus zijn geld!

Hilarische taferelen ontvouwen zich en zeker in de tweede helft lagen wij regelmatig dubbel van het lachen.
Zalig weer eens zo'n ouderwets avondje film en gelijktijdig besef ik dat we dat veel te weinig doen en zeker samen met m'n dochter!

Mijn voornemen is dus om het komende levensjaar nog meer kwalitatieve aandacht aan mijn puber te besteden, want meisjes van 13 zitten er net tussenin! Ik heb zo het idee dat ze daar over een paar jaartjes even totaal geen behoefte aan zal hebben en terecht...

FemNa40