Verjaardag vieren ja of nee

Je kunt er niet omheen. Een maal per jaar ben je jarig en voer je weer die strijd om het te vieren ja of nee. 

Veel mensen hebben daar geen zin meer in,
maar worden door hun omgeving vaak min of meer gedwongen om het wel te doen.

 

Gezellig!

Het is toch gezellig wordt er dan gezegd, terwijl je al dagen tevoren bezig bent met inslaan, opruimen en andere voorbereidingen te treffen. Op de dag zelf loop je ook je benen uit je lijf, want je wilt toch wel een goede gastvrouw blijven.

En dan de dag erna, als iedereen weer geweest is en jij achterblijft met alle werkzaamheden die dan nog gedaan moeten worden. Een verjaardag vieren neemt dus in principe niet 1 dag, maar wel 3 dagen op z'n minst in beslag.

Wel/niet

Het volgende probleem dat zich altijd voordoet, is het wel of niet kunnen komen van degenen die je wilt gaan uitnodigen.

Iedereen weet zo langzamerhand wanneer je verjaart, maar tegen de tijd dat het zover is, krijg je toch altijd weer afzeggingen omdat ze wat anders te doen hebben.

Lange voorbereiding

Om een gezellige club mensen bij elkaar te krijgen, moet je in feite al een maand of 2, soms wel 3 van tevoren beginnen met uitnodigingen te versturen, zodat men het in de agenda kan zetten.

En dan nog op de dag ervoor of erger nog op de dag zelf krijg je afzeggingen omdat er iets tussen is gekomen. Iets wat dus duidelijk belangrijker is en zeer onverwachts gekomen is.

Ok, kunnen ze niet komen vanwege familieomstandigheden of hebben ze achteraf toch maar geen zin om te gaan?

Irritant

Vier je het dan toch dan wordt er geaast op al het lekkers dat op de tafel komt te liggen, tig keer wordt er ongeïnteresseerd gevraagd hoe het met je gaat.

Dat ongeïnteresseerde is vooral te merken aan het feit dat ze het vragen, maar vervolgens met andere mensen meeluisteren en ook tegelijkertijd op hun gesprekken reageren, waardoor ik vaak word onderbroken en verder in de ruimte zit te praten. Dat vind ik persoonlijk erg irritant.

Cadeaus

Dan hebben we nog de cadeaus die gegeven worden. Meestal krijg je, hoe dankbaar je ook bent voor alles wat je krijgt in het leven, nutteloze dingen waar je gewoon niets aan hebt.

De meeste spullen die je zou kunnen vragen aan iemand om te geven, die koop je zelf al tussendoor. Tegen de tijd van je verjaardag weet je dan niks meer te vragen. Ja, je weet wel wat, maar dat is niet te betalen!

Lekker op jezelf

Niet vreemd dus wanneer je besluit om je verjaardag maar helemaal niet meer te vieren. Je kunt die dag beter met je gezin of partner gezellig doorbrengen en dat kun je thuis doen of buiten de deur met een lekker etentje, eventueel gevolgd door een bioscoopje.

Kleine kinderen vinden het thuisvieren nog altijd het leukst en je wilt ze ook meegeven dat het eigenlijk zo hoort. Wanneer ze ouder zijn kunnen ze zelf beslissen of ze dat nog willen of niet.

Oudere kinderen daarentegen vinden het wel leuker om uit eten te gaan en aansluitend nog iets anders te doen.

Conclusie

Gelukkig is iedereen anders en beslist daarom dus ook anders. Ouder worden gaat nu eenmaal vanzelf... of je het nu viert of niet.

Gerelateerde artikelen

FemNa40