Column: Pinksteren

Eindelijk een warme Pinksteren! Wel met een klein buitje hier en daar, het blijft Nederland tenslotte!

Sowieso als de zon schijnt in ons kleine kikkerlandje is het hier het mooiste land van Europa vind ik zelf.

 

Afgelopen vrijdag zag ik op de wegen rondom ons dorp hele colonnes auto's met caravans vertrekken richting het Oosten. Gezinnen die de Pinksterdagen gezellig doorbrengen op een van vele mooie campings. Ook las ik dat het nog nooit zo druk was geweest voor de boot naar Texel, mijn geliefde Waddeneiland. Wij blijven 'gewoon' thuis.

Vrouwenavond

Vrijdagavond was Willibrord uitgenodigd voor de hockeywedstrijd Nederland-Duitsland. Rond vieren zetten we hem op de trein. Merel had een vriendinnetje te logeren en wij hadden lekker qualitytime met alleen meiden!
Nadat de meisjes terugkwamen uit dansles had ik een hele stapel pannenkoeken klaar, die we lekker in de tuin onder het genot van de nog altijd warme zon verorberden.

Daarna zochten de meisjes een echte vrouwenfilm uit en gingen we met z'n drietjes ongestoord en niet zappend naar andere kanalen (wat altijd gebeurt als W. achter de knoppen zit!) the Proposal kijken. Een lekkere komische zwijmelfilm.

Nieuwe auto

De volgende dag bracht ik de meisjes naar Almere City want er moest weer geshopt worden (in de hitte!). Omdat onze auto nodig aan vervanging toe is, ben ik al dagen aan het piekeren welke auto we moeten kopen. Wordt het een recente tweedehands of toch een nieuwe auto. Als ik overleg met Willibrord kom ik niet echt verder. Hij is altijd een snelle beslisser terwijl ik meer wik en weeg, er nog eens een nachtje over slaap en nog een nachtje,
maar ondertussen helemaal zenuwachtig word.

Waar dat vandaan komt, is mij een raadsel. Van de dochter van Willibrord begreep ik dat zij er ook last van heeft. Wij willen gewoon alles weten van de betreffende auto's en zeker weten dat we een goede beslissing nemen.
Als het geld eenmaal is uitgegeven, is het weg en als je achteraf dan ook nog spijt hebt, dan is het helemaal zuur. Dat wil ik voorkomen. Willibrord is weliswaar een snelle beslisser, maar hij interesseert het allemaal helemaal niets, heeft er ook de ballen verstand van, dus komt de aanschaf van een auto geheel op mijn schouders!

Ik ben er nog steeds niet goed uit, maar zal de tweede Pinksterdag me niet samen met vele andere aspirant kopers bij de dealers melden, alleen het idee al dat je auto uitzoekt als een pakje boter staat me erg tegen. Volgende week gaan we op auto pad en nemen dan een definitieve beslissing.

De natuur in

Vandaag gaan we lekker struinen door de Eemnesserpolder. Een heel mooi natuurgebied met vele aparte vogels, koeien, paarden en een heleboel schaapjes in de wei. De polder strekt zich uit en de stilte is fantastisch. Regelmatig fietsen we door de polder om het pontje te nemen richting Spakenburg, maar vandaag loop ik een stukje mee met mijn mannetje.

Willibrord is al maanden aan het trainen voor de vierdaagse van Nijmegen, alleen is hij daarvoor helaas uitgeloot. Na de eerste teleurstelling heeft hij zichzelf herpakt en is weer aan het wandelen geslagen. Van 18 t/m 21 juni loopt hij de Gooise Wandel Vierdaagse en later in Apeldoorn. Het betekent wel dat hij flink wat kilometers moet maken, wat hij dan ook met grote regelmaat doet.

Het liefste heeft hij dat ik meega, maar ik gun mezelf geen tijd om uren te wandelen, terwijl ik weet dat ik nog allerlei andere dingen wil of moet doen. Na 3 tot 4 uur wandelen komt er niets meer uit mijn handen,
terwijl Willibrord een energie voor 10 heeft en daarna gewoon weer aan het werk gaat.

Familiebijeenkomst

Morgen gaan we richting het Nijmeegse, waar de hele familie Frequin samenkomt. Altijd als we richting het ouderlijk huis van Willibrord gaan, wil hij langs alle voor hem belangrijke plekjes. Zijn eerste vrouw, waar hij vanaf zijn 15de verkering mee heeft gehad, is ook altijd van de partij. Ze is een onderdeel van de familie. Ook bij ons is ze altijd meer dan welkom. Het is zo'n gezellige dame, waar ik altijd de grootste lol mee heb.

Zoals het vaak gaat met eerste liefdes en zeker als je nog heel jong bent, komt er een tijd dat het op is, maar de warme vriendschap blijft. Je hebt immers zoveel meegemaakt samen, je bent samen opgegroeid met elkaars familie, je bent dan meer broer en zus geworden. Zo is het mij ook vergaan met mijn eerste vriendje, vandaar dat ik de vriendschap van Willibrord met zijn eerste vrouw als geen ander begrijp.

Het is toch alleen maar fijn als iedereen elkaar respecteert en accepteert. Dat zou meer moeten gebeuren denk ik wel eens. Ik hoor zoveel nare verhalen met exen die elkaar het leven en vaak dat van hun kinderen zuur maken. Ik begrijp dat werkelijk niet. Over is over en uit is uit. Kijk terug op de goede dingen en probeer wrok weg te poetsen, maar ga vooral door met je leven, laat het niet verknallen door achterom te kijken en de ander overal maar de schuld van te geven.

Wij gaan in ieder geval morgen met z'n drietjes naar Nijmegen om daar een gezellig dagje uit van te maken en wat een ander daar ook van denkt en vindt zal me worst wezen!

Fijne Pinksteren allemaal!

FemNa40