Column: Ik ga mijn droom waarmaken!

In het mooie Toscane heb ik besloten om definitief een boek te gaan schrijven. Op onze eerste avond hadden W. en ik zo’n gesprek over wat ik nu echt zou willen en hoe ik mijn leven zag.

Het werd zo’n gesprek over de zin van het leven. Willibrord is altijd groot voorstander om vooral je droom te volgen en je dan ook helemaal te focussen. Hij is ervan overtuigd dat het dan een succes wordt.

Ik laat mij nogal eens verleiden door allerlei nevenactiviteiten, waardoor de focus afneemt en uiteindelijk vaak een zachte dood sterft.

 

Laatste dagen Toscane

Deze dagen hebben wij alle middeleeuwse dorpjes en kerken bezocht in heel Toscane, waarop wij aan het eind van onze reis tegen elkaar zeiden geen kerk of dorp met een vestingwand voorlopig meer te hoeven zien.

De laatste 2 dagen was het uitzonderlijk mooi weer en omdat Willibrord het altijd fijn vind om veel te lopen, hadden we afgesproken dat ik hem met de auto boven op de berg afzette en dan beneden bij een café op hem zou wachten.

Ondertussen kon ik lekker schrijven en zo heb ik een begin gemaakt met 'het boek' wat ik aan het schrijven ben! Ik merk ook dat ik het heel leuk vind om elke week deze column te schrijven.

Weer thuis

We zijn inmiddels weer terug in ons regenachtige landje en bij het controleren van de post kwamen we zoveel uitnodigingen tegen, dat wij de komende maand weer flink onder de pannen zijn. Maar eerst moet er ook nog gewerkt worden.

Organisatietalent

Ik ben nu druk bezig met de laatste voorbereidingen voor een evenement op 19 november a.s., dat ik heb georganiseerd voor een plaatselijke politieke partij, die zich meer voor ondernemers wil inzetten. 

Omdat ik jarenlang voorzitter ben geweest van onze ondernemersvereniging, weet ik wel wat de behoeften zijn van de plaatselijke middenstand. Al in september heb ik Frits Huffnagel, Hans Biesheuvel en Professor Heertje gevraagd onze ondernemers een hard onder de riem te komen steken.

Door de crisis en opkomst van de webshops hebben toch veel winkeliers het erg moeilijk. Daarnaast heeft ons mooie dorp
2 jaar geleden bijna 6 maanden opengelegen, waardoor de klanten wegbleven en de Gemeente de grote onschuld speelde.

Enquête houden

Naast deze 3 topsprekers had ik het idee aan de hand gedaan om een enquête onder de ondernemers te houden. Dus een paar weken geleden ging ik met nog 2 partijmensen op pad om de enquêtes uit te delen en na een week weer op te halen.

Alhoewel iedereen een e-mailadres heeft, weet ik ook weer uit ervaring, dat als je een enquête stuurt, de respons nihil is. 
Enfin, ik moet dit weekend nog ongeveer 100 enquêtes verwerken, wat op zijn zachtst gezegd een beetje ‘but’ werkje is,
maar de uitkomsten zijn wel weer heel verrassend en dan ben ik weer blij dat ik het toch voorgesteld heb.

Omdat er ook nog wel wat mensen op de avond bijkunnen, heb ik afgesproken met mijn opdrachtgevers dat ik zelf nog eens langs alle ondernemers ga om hen uit te nodigen voor de bewuste avond.

Weer een extra klusje erbij. Nu klinkt dat negatief, maar zo bedoel ik het niet. Alleen de dag heeft maar 24 uur, waarin ik altijd veel te veel wil doen!

NL Supervrouwen

De aankomende week, 14 november, ben ik als VIP te gast bij het vrouwenevenement NL Supervrouwen Midden Nederland. Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Carolyn, die mij volgde op twitter. Zij was helemaal onder de indruk van wat ik allemaal deed en voor elkaar kreeg.

Zij vond mij wel een supervrouw en wilde me als zodanig voorstellen aan de organisatie van NL Supervrouwen. Een paar dagen later werd ik door de initiatiefneemster Wendy Broersen gebeld.

Ze is een hartstikke leuke, spontane vrouw, waar ik gelijk door de telefoon een klik mee had. Ze vertelde over haar initiatief om een soort parapluie te zijn voor alle vrouwennetwerken in een bepaalde regio.

Het belooft dan ook een hele leuke leerzame middag te worden, met als hoofdspreekster Annemarie van Gaal. Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal is en ga jullie er volgende week zeker meer over melden.

Kleindochter Willibrord

Nu ga ik me even voorbereiden, want straks komt de kleindochter van Willibrord weer logeren. Ze is nu 8 maanden oud en gaat steeds meer geluidjes maken, zich omdraaien, dingetjes pakken.

Het wordt een echt mensje, waar wij allemaal maar omheen hangen. Gezellig hoor! Maar…. morgenochtend zit ik weer om
8 uur achter mijn computer om verder te gaan met mijn boek!

FemNa40