Column: Premières

Nadat ik ’s morgens me in het zweet had gewerkt om de nodige kilo’s eraf te krijgen, vloog ik ’s middags van de ene afspraak naar de andere en gingen wij ’s avonds naar Hoofddorp voor een première, onze eerste van het seizoen.

In de auto vroeg ik aan Willibrord waar we nu precies naartoe gingen. Het bleek een acapella zangroep te zijn. Nu is dat niet het eerste genre waar ik een kaartje voor zou kopen, maar ach,
we waren weer eens een avondje uit, nietwaar!

 

Op de valreep kwamen wij aanzetten, omdat op de heenweg een enorme file op de A1 stond. Wij vermoedden dat het kwam omdat Ajax thuis speelde.

Daar aangekomen was gelukkig een parkeerplaatsje zo gevonden, dus op een hurry naar binnen. We hadden 2 schitterende plaatsen vooraan en de voorstelling kon beginnen.

Harmonieus gezang

Het eerste half uur dacht ik: 'goh wat knap! Zo harmonieus allemaal gezongen.' Het kwartier daarop dacht ik: 'ga eens lekker uit je dak, zou het na de pauze ook nog zo doorgaan!'

Ik was niet de enige die er zo over dacht, want in de pauze kwamen we Tine Boskamp (de weduwe van Hans Boskamp, jullie weten wel die hele knappe man) tegen met een vriendin. Zij dachten er precies hetzelfde over.

Na gezellig weer bijgekletst te hebben, begonnen we aan het tweede deel van de voorstelling. In het begin was het weer mooi harmonieus gezang, maar gaandeweg werd de choreografie leuker, er kwam humor in de voorstelling en zowaar werd het harmonieus gezang onderbroken. Er werd zelfs de hit van dit moment op een zeer ingenieuze wijze gezongen en de hele zaal stond op en deed mee!

Analyseren

Na afloop werden de gasten uitgenodigd om nog een drankje te drinken en te wachten op de hoofdrolspelers, om ze later met luid applaus te ontvangen.

Er was veel familie van de zangers en alle medewerkers van de hele crew. Maar gelukkig zagen wij Tineke de Nooy. Je weet wel van 1,2,3,…Tineke.

Tineke is een schat van een vrouw, oprecht, eerlijk en altijd zichzelf. Ik zag haar zitten en na een gemeende omhelzing ging ik bij haar zitten. Onze analyse over de show was hetzelfde. Knap, leuk, maar op een gegeven moment wilden we dat ze 'uitbraken uit de harmonie'. 

Tine Boskamp kwam erbij met vriendin. Dus uiteindelijk werd het een hele gezellige meidenclub. Willibrord kon zich lekker uitleven en haalde tussendoor voor ons ook nog even de drankjes!

Renate Wijma

Mijn tweede première was van een ander soort, namelijk de eerste keer dat het Gooische Vrouwen Zaken netwerk haar bijeenkomst hield in ’t Brinkhuis in Laren.

Zoals jullie weten ben ik altijd in de weer met evenementen organiseren en ook dit was er weer een. Omdat wij de organisatie doen met 3 vrouwen, was het niet helemaal duidelijk wie wat deed. Een leerpuntje voor de volgende keer.

Daardoor was de opkomst iets minder dan we in eerste instantie hadden verwacht. Het werd  echter wel een hele leerzame en intieme bijeenkomst.

Renate Wijma deed haar spreekbeurt over het belang en succes van Social Media. De groep ging hier gelijk opin met vragen over en weer, waardoor er heel veel interactie ontstond en er vooral veel geleerd kon worden van Renate, maar zeker ook van elkaar.

Tijdens de lunch kwamen er ook veel gesprekken los en met veel moeite kon ik de dames nog bewegen om naar de theaterzaal te gaan.

Daarna kwam er een voorstelrondje (dat kan natuurlijk moeilijker als er 100 vrouwen zitten) . Er zaten weer zoveel interessante vrouwen tussen met leuke verhalen, dat het mij altijd weer verbaast en super tevreden stemt.

Op de foto

Afgelopen vrijdagmiddag gingen mijn lief en ik even lunchen bij Moeke Spijkstra in Blaricum. Het werd zo gezellig, dat wij pas tegen vier uur naar huis gingen.

Omdat wij alle twee druk zijn met ons dagelijks werk, vinden we het altijd even gezellig om zo aan het eind van de week even met z’n tweetjes de week af te sluiten. We bleven dit keer in de buurt.

Aan het eind van de middag moesten Renate en ik samen op de foto. Wij waren net terug van de lunch, ik snel me even opfrissen en optutten, want de fotograaf kon elk moment komen.

Voorgevel

Renate was ook op tijd. Hilariteit alom natuurlijk, want we moesten close naast elkaar, maar ja, beiden hebben een aanzienlijke voorgevel die nogal eens in de weg zat bij de poses die wij moesten aannemen.

Onze mannetjes stonden er natuurlijk allerlei opmerkingen over te maken. Aan het eind van de sessie waren wij zo melig,
dat we maar besloten om met z’n viertjes naar het Bonte Paard te gaan.

Het leek daar wel of iedereen nog even wilde profiteren van een van de laatste mooie nazomerdagen. Het was weer ouderwets gezellig en we kwamen Viola Holt en José Hoebee ook nog tegen.

Wij hebben de week weer lekker gezellig afgesloten.

FemNa40