Cougar love!

Wikipedia schrijft het volgende over Cougar: Een cougar is een oudere vrouw (boven de veertig) die een (seksuele) relatie met een veel jongere man op het oog heeft.

De jongere man wordt ook wel toy boy genoemd. Een aantal bekende vrouwen die een jongere man hadden zijn: Patricia Paay, Madonna en Demi Moore.

Stuk voor stuk prachtige vrouwen!

 

Niet zo chique

Onlangs stond ik in de kroeg met mijn man en een paar vrienden van ons. Ik zag een vrouw van ongeveer eind 50 uitbundig tongzoenen met een jongen die haar eigen zoon had kunnen zijn.

Persoonlijk vond ik het geen smakelijk gezicht en ook niet zo chique. Ik vind sowieso dat we dat soort dingen meer discreet moeten doen, dus dat staat los van de oudere dame met haar minnaar. Het zette mij wel aan het denken.

Cougar love. Inmiddels worden we hiermee doodgegooid op tv. Reden voor mij om eens op onderzoek uit te gaan. Is cougar love nou werkelijk iets wat wij graag willen, is cougar love een geaccepteerd iets, is cougar love iets wat heerst onder mijn vriendinnen?

Bijna allemaal zijn we begin 40 en wij komen dus in aanmerking voor cougar Love. De grote vraag is, willen wij dat?

Willen wij dit?

Nee, is mijn antwoord. Ik hou van markante mannen, zo eentje waar het leven overheen is geweest, met een mooi doorleefd gezicht. Een rimpel hier en daar vind ik eerder sexy dan storend.

Toch zijn er een aantal vrouwen die ik ken die smachten naar die jonge god tussen de lakens. Of ze fantaseren erover of ze hebben daadwerkelijk een jonge minnaar of relatie.

De beste leeftijd

Moet die jonge god dan in de twintig zijn of volstaat 30+ ook? Eigenlijk konden wij (me and my best friends) allemaal oprecht zeggen dat wij een jonge god van in de twintig not done vinden. Een man in zijn 30+ jaren is al meer ok. Maar die van in de 40 is wat wij willen.

Toch zijn er voldoende vrouwen die opbloeien van een jongere minnaar. Is dat dan vanwege het feit dat er vrouwen zijn die moeite hebben met het verstrijken der jaren en dus het gevoel hebben met een jongere man dat ze niet ouder zijn? Of is dit het klassieke verhaal van de liefde kent geen leeftijd?

Doen alsof je 20 bent

Deze vrouwen gaan zich vaak ook jonger kleden, vertoeven weer in een etablissement waar ze ook hun dochter kunnen tegenkomen of op z’n minst de vriendinnen van de dochter.

Deze vrouwen staan te dansen alsof ze weer 20 zijn en staan als pubers driftig te tongzoenen in de kroeg, zoals ze dat vroeger op jonge leeftijd ook deden, Terwijl hun leeftijdgenoten zich meer bezighouden met hun oudere man in hun eigen veilige omgeving van al vele jaren gelukkig of ongelukkige huwelijk.

Discreet graag!

De vraag is dan ook: wat is leuker, beter en waar wordt je dan gelukkiger van. Natuurlijk is dat voor elke vrouw weer anders. Immers we moeten allemaal doen waar wij gelukkig van worden.

Het feit blijft wel dat cougar love minder geaccepteerd is en dat deze vrouwen vaak het mikpunt zijn van spot, terwijl een man met een jongere vriendin vaak als held bestempeld wordt. Vreemd maar waar.

Mijn conclusie, doe wat je niet laten kunt en geniet van die jongere minnaar als je daar behoefte aan hebt. Zolang je maar gelukkig bent. Doe het discreet en laat dat tongzoenen in de kroeg achterwege.

Gerelateerde artikelen

FemNa40