Ontploft haar: ken je dat?

Je kijkt in de spiegel en eigenlijk wil je alleen maar hard wegrennen. Structureel heb ik een haar issue. Mijn haar is noch laken noch servet. M.a.w. Mijn haar sucks!

 

Ondanks dat ik vele complimenten krijg over mijn (geverfde)  blonde krullen. Begrijpt men maar niet hoe gezegend je bent met mooi stijl haar. Haar dat glanzend wappert in de zon. Haar dat je gewoon kan borstelen. Haar dat gewoon is. Gewoon zoals de gemiddelde Nederlandse vrouw dat heeft. Ik zie er uit als: jawel, een schaap. Veel onmogelijke krullen die volledig hun eigen weg banen op mijn hoofd.


Schapen koppie

Als enige in de familie mag ik mij schijnbaar gelukkig prijzen met zo'n schapen koppie. Al 40 jaar vraag ik mij af wat mijn moeder ooit gedaan heeft met een eventuele sperma donor met kroeshaar. Maar DNA technisch gezien ben ik toch echt een kind van mijn vader en is er nimmer sprake geweest van een kroezige man waar mijn moeder wellicht een kortstondige affaire mee gehad zou hebben. Laten we het er op houden dat er dan genetisch iets verkeerd is gegaan, en ik gewoon moet leven met ontploft haar!

Gelukkig vertoef ik regelmatig op de Nederlandse Antillen. Daar is het een walhalla voor mensen met ontploft haar. In de lokale winkeltjes kan ik naar hartenlust shoppen voor allerlei olietjes, haarmaskers en speciale crèmes om de krul de smoor in te kiemen. Tevergeefs haal ik weer eens een borstel door mijn haar, en guess what? Ik voel me net Diana Ross' uit de 70's. Ontploft haar all over the place. Ik schiet in de lach als ik naar mij zelf kijk. Bedenk mij, dat toen mijn zoontje twee was. Hij tegen mij zei: 'mama, je hebt rare klullen..!' Bij gebrek aan het uitspreken van de R. Maakt deze herinnering toch alles weer goed. Dus zal ik voor eeuwig met rare klullen door leven gaan.

Ach, er zijn ergere dingen toch;-) dankzij mijn fantastische kapster Erika van 'Care 4Hair by erika' mag ik mij zo nu en dan heerlijk laten verwennen. Zij is de enige die wat moois weet te maken van mijn rare haar. Zij geeft mij het glanzende haar waar ik al een leven van droom. Dus ja.. Je begrijpt, het liefste ren ik na elke wasbeurt naar Erika en beland ik met een diepe zucht in de kappersstoel. Kapsters als Erika horen op een voetstuk!

Ik gun elke vrouw met ontploft haar eigen Erika!

Reactie van Erika van 'Care 4Hair by erika'

Na het zien van jou haar gingen mijn handen jeuken en hetgeen wat jou haar nodig heeft is KERATINE!! In de vorm van serum voor het fohnen om het goed te kunnen polijsten in de gewenste vorm, ik hoef trouwens na deze klus de 1e week niet meer naar de sportschool want spierballen springen spontaan in mn armen na t uitfohnen van jou krullerige haardos...  Afwerken met een Huminidity seal van KMS California dat fungeert als een soort van paraplu, vochtwerend (vocht is overigens een blamage voor jou graag pluizende haar.....)   en geeft een prachtige natuurlijke glans! X

Zeeltweg 40,
3755 KA Eemnes

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

FemNa40