Muffin Top en Love Handles

Voor Jan en alleman uit de kleren.

Alhoewel ik slechts zelden een Muffin eet, ben ik wel in het ‘rijke’ bezit van een Muffin Top.

 

De Muffin Top ook wel Love Handles genoemd, is dat gedeelte van het lijf dat bij mij (en gelukkig ook bij anderen) in de taille boven de broekriem bolt. Je weet wel. In het echt heb je taillemaat 44, maar als je een broek maat 42 aan hebt (past beter bij de lengte van mijn benen), dan knelt er wat, om het zomaar te zeggen.

Dan verschijnt daar zo’n Muffin Top, de zogenaamde Love Handles. Een iets wijder T-shirt kan dit mooi verhullen. Zie hier mijn favoriete kledingstuk en zolang dat kledingstuk aan kan blijven, is er niets aan de hand.

Pijn = pillen = gewichtstoename

Nu heb de pech (eigenlijk dubbele pech gezien bovenstaande) dat ik heel veel last heb van pijn. Vooral in mijn rechterbeen en rechterbil: kramp, spasmes, tintelingen, gewoon niet leuk. Deze pijn is weer zo’n bijkomstigheid van MS, krijg je er gratis bij.

Ik slik behoorlijk wat medicijnen om de pijn een beetje onder controle te houden. Werkt een beetje maar niet helemaal. Ook leuk: op menig bijsluiter staat als bijwerking: gewichtstoename, kan ik er ook nog wel bij hebben (zie bovenstaande).

Uit de kleren

Omdat ik al lang op zoek ben naar een behandeling van deze pijn heb ik al een lange zoektocht achter de rug;
er zijn al veel specialisten de revue gepasseerd. Helaas zonder resultaat.

Al deze behandelingen hebben gemeen dat ik uit de kleren moet. Ik kreeg prikken in mijn bil (één van de pijnpunten) van die leuke pijnpoli arts, onderging accupunctuur (wederom in mijn bil), werd onderzocht door een knappe neuroloog en moest met alleen mijn onderbroek en BH aan door de scanner bij die jonge orthopeed. Buik inhouden was vaak niet mogelijk. In vol ornaat moest ik alles ondergaan.

Driss uit Intouchables

Omdat, in theorie, de oorzaak van deze pijn in mijn onderrug zou kunnen liggen, besloot ik nog een laatste behandeling uit te proberen. De manueel therapeut. Omdat deze manueel therapeut een tweelingbroer is van Driss (van de film Intouchables) maakte ik me toch een beetje zorgen over mijn Muffin Top c.q. mijn
Love Handles.

Voorafgaande aan de 1e afspraak had ik het volgende bedacht. Ik zou heel waarschijnlijk alleen mijn broek uit hoeven te trekken; om mijn onderrug te behandelen had hij genoeg aan het omhoog doen van mijn (wijde) shirt. Dus geen Muffin Top te zien.

Helaas, Driss had een andere aanpak in zijn hoofd. ‘Je mag je broek aanhouden, maar doe het shirtje maar uit’. Tja, dat was niet mijn bedoeling, maar dat kon ik hem natuurlijk niet vertellen. Mét broek en zonder wijd shirt kon ik die ontsierende Muffin Top / Love Handles nooit verbloemen.

Loslaten

Tijdens al het duwen en sjorren wat bij de behandeling leek te horen, was het onmogelijk om überhaupt te proberen mijn buik in te houden. Loslaten dus die buik, letterlijk en figuurlijk.

En nu maar hopen dat zijn behandelingen wel effect hebben. Ik ben er ondertussen wel eens klaar mee om me voor Jan en alleman (hoe knap, leuk en jong ze ook zijn) uit de kleren te gaan.

Gerelateerde artikelen

De verleiding van bonbons

Door:

Hebben jullie wel eens bemerkt dat er hele vreemde dingen gebeuren als bijvoorbeeld een doos overheerlijke bonbons opengemaakt wordt? Du moment dat het doosje is geopend, begint het te roepen 'pak mij, eet mij'.

Lees verder

FemNa40