Socialbesitas

Een nieuw woord in het Nederlandse woordenboek! Zodra je het woord socialbesitas op Google opzoekt, wordt dit al snel de jeugd van tegenwoordig aangerekend.

Een verslaving aan social media op je smartphone. Nou reken ik mijzelf zeker niet meer tot de jeugd van tegenwoordig, maar ik moet met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik mijzelf als een smartphone junk reken.

 

Onlangs reed ik op een zondag weg voor een gezellige zondagmiddag inclusief eten bij familie. Halverwege de A1 kwam ik er achter dat ik mijn telefoon vergeten was. Ik ging nog net niet trillen en ik veranderde bijna in een onuitstaanbaar wezen wat al toeterend met 180 de A1 overvloog.

Duiveltje vs engeltje

Heel even overwoog ik de eerste de beste afslag te nemen en met een noodgang naar huis te rijden om mijn telefoon te halen.
Ik deed het niet! Rustig reed ik verder en het engeltje op mijn rechter schouder zei: 'Het is maar een verdomde telefoon, ga in de zen modus en ervaar hoe heerlijk het is om zonder telefoon en dus zonder social media en whatsapp en niet te vergeten je mail op pad te zijn'.

Het duiveltje op mijn linker schouder dacht er natuurlijk heel anders over en gaf het engeltje een harde schop, waardoor het van zijn plekje viel. Het duiveltje siste hard in mijn oor: 'Zonder telefoon? Dat kan echt niet, Wat als er brand is of iemand belt je en het is net die ene waar je al een week op wacht. Dan heb je deze gemist en gaat die zakelijke deal niet door en dan ben je een loser! Loser, loser loser', siste het duiveltje.

Ik besluit natuurlijk verstandig te zijn en neem niet die ene afslag. Wel check ik bij mijn zoon of hij toevallig wel zijn telefoon bij zich heeft. Hij knikt en rustig vervolg ik mijn weg en ben ik best trots op mijn eerste overwinning op mijn junkgedrag.

Eerlijk is eerlijk, we leven natuurlijk wel in een maatschappij waarin we niet meer zonder kunnen. Iedereen heeft een smartphone en zitten we op social media. We fotograferen prachtige plaatjes van onszelf, we tuiten de lippen en gooien er een filtertje overheen en posten het direct op Facebook, Twitter, Instagram en stellen dit schattige plaatje in als nieuwe profielfoto op Whatsapp. We hopen hiermee veel likes, hearts en wat nog meer te krijgen. Eigenlijk is het dus een addiction for attention.

Gooische Vrienden

Ook ik kan niet zonder. Ik beheer 8 pagina’s op Facebook voor bedrijven die er zelf geen tijd voor hebben. Zij huren mijn expertise op maandelijkse basis in en daarvoor post ik twee maal per week verschillende berichten met weloverwogen teksten. Teksten bedenken en bezig zijn met online marketing ligt mij prima.

Daarnaast heb ik nog mijn eigen pagina Gooische Vrienden met ruim 7000 likes, waar ik natuurlijk ook druk mee ben, immers deze 7000 mensen zijn de basis voor de events die ik weer organiseer. Ergo, zonder Facebook zou ik niet mijn bedrijf hebben en was ik naar alle waarschijnlijkheid nog steeds personal assistant geweest.

Social media moe

Maar ook ik ben soms wel eens social media moe. Soms zet ik mensen gewoon uit omdat ik niet goed word van de hoeveelheid foto’s die zij voornamelijk van zichzelf posten, een soort selfkicking iets is dat. Ook word ik moe van alle trieste berichten zoals: 1 Miljoen likes voor dit kind, dan krijgt ze een puppy. 'Jezus, koop dat hondje dan voor dat kind', denk ik dan geïrriteerd.
Toch weet ik dat het erbij hoort. Wat zouden we zijn zonder Facebook. Daarnaast zijn er nog talloze andere leuke social media bedrijven, die nog zeker niet bij het grote publiek bekend zijn.

We heart it

Is een leuke site, waar je allemaal leuke foto’s kunt posten en ook kunt liken. Het leuke hiervan is dat je al deze foto’s ook weer zelf kunt gebruiken. Zelf gebruik ik de foto’s nog wel eens voor mijn website of op mijn Facebookpagina’s.

Snapchat 

Snapchat is een toepassing voor het delen van foto's en video's die gebruikt kan worden op smartphones met iOS of Android. Het bijzondere van de toepassing is dat de doorgezonden media slechts tijdelijk zichtbaar zijn, dit gaat van één tot tien seconden. Daarna verdwijnen de bestanden van de servers van Snapchat.

Hebben jullie ooit van Snipper gehoord?

Social video sharing: Maak een filmpje van wat voor leuke situatie dan ook met je smartphone van maximaal 1 minuut en deze wordt direct op je snipperaccount gepost. Super leuk en net weer ff anders en zeer vernieuwend. Weer eens wat anders dan al die rare teksten die we normaal voorbij zien komen. Je hebt net als Facebook een timline, je volgt mensen en zij jou.
Natuurlijk kun je op de filmpjes je comments zetten of voorzien van een dikke vette like. Het leuke is dat snipper ook nog eens gewoon van Nederlandse bodem is. Snipper ff downloaden in de appstore of playstore, gewoon gratis en snipperen maar: www.getsnipper.com


        
Enfin, ik heb jullie weer op enkele nieuwe ideeën gebracht om weer een stapje dichter bij socialbesitas te komen. Ik zou zeggen: ga je goddelijke gang en volg ons vooral op Facebook, Instagram, Twitter en Snipper. Maar vergeet niet zo nu en dan je smartphone weg te leggen en gewoon ouderwets een kaartje te kopen met een postzegel erop en stuur deze eens aan echte vriend of vriendin.

Gerelateerde artikelen

FemNa40