Bossche bollen met hairextensions

Heel lang geleden toen ik net van de middelbare school kwam, besloot ik mij aan te melden op de kappersschool.

Niet omdat ik kapster wilde worden, ook niet omdat ik niet wist wat ik moest gaan doen.

Ik werd kapster om mij af te zetten tegen mijn vader, die wilde dat ik minstens geneeskunde of rechten ging studeren.

 

Dwars als ik was, deed ik alles anders. Tot grote ergernis van mijn vader. Hij wilde een kakmeisje en hij kreeg een kappersmeisje. Ik knipte en verfde er op los. Eigenlijk was het helemaal niks voor mij, maar de drang om expres alles anders te doen was groter dan iets te gaan doen wat ik wel leuk vond.

Zoals iedereen inmiddels weet is  het met mij allemaal goed gekomen, ik ben nooit gaan werken als kapster. Ik knip alleen mijn naasten, wel met gevaar voor bloedende oren. Haar föhnen is iets wat ik blind kan en heerlijke hoofdmassages zijn mijn specialiteit. Althans dat vindt mijn man voornamelijk.

Cosmic Hair Weaving

Zoals jullie ook inmiddels weten ben ik niet vies van wat externe toevoegingen als het gaat om mijn uiterlijk. Dus jawel, de haarmatten vlogen mijn haar in. Prachtige lange sexy blonde lokken. Vakkundig gevlochten door Ilse Moolhuizen, eigenaresse van Cosmic Hair Weaving.

Met Ilse doe ik niet alleen gezellige koffiesessies en delen we de passie voor Bossche bollen, maar ook het spirituele pad volgen we samen met onze gezamenlijke vriendin Sindy. We lachen, we proberen te mediteren, we proberen the meaning of life te ontdekken.

Het eindigt vaak met een lekkere sigaret op straat en we vinden ons zelf ook vooral down to earth en bij spiritualiteit horen dus ook haarmatten en louboutins kopen. Afijn, we zijn van alle facetten thuis. Zoals onze meditatiebegeleidster zei. Nu mediteren we, maar morgen zijn we een prinses in de keuken en een slet in bed. Kijk daar houden wij van.

Ilse is de koningin van het vlechten, heel bekend Nederland komt bij haar en de ene opdracht na de andere komt binnen. Ik ben de gelukkige die haar PR mag doen en zich bezighoudt met haar online activiteiten. Daardoor gebeurt het regelmatig dat ik bij haar in haar salon ben, terwijl zij aan het vlechten, knippen en verven is. Met mijn kortstondige kappers carrière kan het haast niet anders dat ik niet alleen bezig ben met haar PR zaken, maar ook ff een verfje klaarmaak of wat haren uitspoel.

That’s what friends are for

Grappig hoe je ongemerkt dat soort dingen weer oppakt. Alsof ik nooit anders gedaan heb. Ilse heeft een andere lieve vriendin, die haar regelmatig helpt op de drukke dagen. Bij het plannen van de week bleek dat deze lieve schat aankomende zaterdag niet kan komen werken omdat ze andere verplichtingen heeft. 

Voor ik er erg in had, flap ik eruit: ‘Joh, dan kom ik je toch helpen’. Ik was, föhn of verf wel. Dolgelukkig nam Ilse mijn hulp aan. Zo gezegd zo gedaan, het moment dat jullie dit lezen sta ik dus ouderwets mijn kappersvak weer op te pakken.

Wat een gezelligheid! Morgen om 10 uur geef ik acte de présence  bij Cosmic Hair Weaving. Waarom ik dit doe? Dit keer niet om mijn lieve paps dwars te zitten, maar gewoon omdat je als vrouwen elkaar moet helpen. Immers that's what friends are for! Van PR naar de kapsalon met koffie en Bossche bollen!

   

Gerelateerde artikelen

FemNa40