Column: Unlock your wish!

Vanmorgen zag ik een advertentie van Cartier over een amulet met als titel 'unlock your wish'.

Het amulet ziet er prachtig uit met heel veel diamanten. Ik zou zelf doodsbang zijn om het te dragen, maar de titel houdt mij eerlijk gezegd meer bezig.

'Ontgrendel je wens' is de letterlijke vertaling.
We wensen allemaal van alles en nog wat, maar wat komt er werkelijk van uit!

 

Een reële wens

Als we nu eens één wens nemen die je werkelijk graag uitgevoerd wilt zien. En dan bedoel ik wel een reële wens, dus niet iets van 'ik wens dat mijn opa (die 30 jaar geleden is overleden) terugkomt op aarde'. Een wens is geen wonder! Ik bedoel een wens die echt alleen jezelf aangaat. Is dat dan een wens waarmee je iets wilt bereiken of is het wens dat je iets heel graag wilt hebben?

Stel dat het een wens is dat je iets wilt bereiken. Dat kan van alles zijn, zoals rust, geluk, gezondheid, rijkdom etc. Kan je deze wens dan zelf beïnvloeden of ga je zitten afwachten? Ik denk dat je sowieso vertrouwen moet hebben! Vertrouwen dat zaken gaan zoals ze gaan, maar waar ligt het punt dat je zelf invloed kan hebben.

Als je nu eens kritisch kijkt naar je leven wat je nu leidt. Ben je happy? Ben je tevreden, zou je zaken anders willen, maar denk je dat dat niet lukt, gaat het op en af? Allemaal vragen die je jezelf af zou kunnen vragen. Ik stel voor dat je de antwoorden eens opschrijft. Zijn er omstandigheden die je zelf kunt wijzigen?

Rust en ruimte

Stel je hebt 7 kinderen, van 2 tot 17 jaar, woont op een 3-kamerappartement en werkt full-time. Je grootste wens is RUST en RUIMTE voor jezelf. Je bent happy, want je kinderen zijn allemaal gezond, natuurlijk droom je van je prins op het witte paard met een zak vol geld. Maar wees reëel, welke man zit er te wachten op een vrouw met
7 kinderen.

Dit klinkt bot, maar ik vrees toch dat het de realiteit is. Maar je vindt het wel prima, geen gezeur van een vent erbij, nee, je oudere kinderen zijn behoorlijk zelfstandig en je kunt een deel van de opvoeding van de kleintjes overlaten aan de grotere kinderen, zoals vroeger altijd gebeurde. Maar je blijft verlangen naar en wensen dat je meer rust voor jezelf zou hebben.

Als je nu eens afspreekt met de oudste kinderen, dat zij op bijvoorbeeld woensdagavond de gehele verzorging van de kleintjes en zichzelf op zich nemen. Jullie eten gezamenlijk en na het eten ga jij naar je slaapkamer en NIEMAND mag je storen. Er gaat een grote deurhanger aan de klink met 'MAMA wil rust'.

Mochten er nog kindjes bij jou op de kamer slapen, dan logeren ze maar voor 1 nachtje bij hun oudere broers en/of zussen. In het begin zal het gek zijn, het zal voelen als spijbelen, maar in de loop van de weken ga je verlangen naar die woensdagavond voor jezelf, geen telefoon, tv kijken (als je een tv op je slaapkamer hebt),
wat JIJ wilt.

Bladen lezen, die je al maanden niet gelezen hebt, alleen maar doen wat jij wilt, zonder je schuldig te voelen!
Wat zal jij optimaal gelukkig zijn met je eigen momentjes en het uitkomen van je wens, die je zelf 'ontgrendeld' hebt. Want je hebt het heft in eigen handen genomen. JIJ wilde je wens uit laten komen, dus komt hij uit.

Ik denk dat al onze wensen uit kunnen komen, als we ze zelf ontgrendelen, maar dat kun je alleen maar zelf doen.

Natuurlijk is het niet mogelijk als je doodziek bent, misschien nog slechts een paar maanden te leven hebt, te wensen dat je weer helemaal beter wordt. Dat is hopen op een wonder. Maar je zou wel kunnen wensen dat je in harmonie en met acceptatie voor je naderende einde de tijd die nog rest met veel dierbaren om je heen mag doorbrengen.

Dit was bijvoorbeeld een wens van mijn moeder, toen ze naar het hospice ging. Deze wens is dan ook helemaal uitgekomen, ook omdat ze zelf positief in het leven stond, geaccepteerd had dat haar einde naderde, maar voor iedereen belangstelling bleef hebben, waardoor veel vrienden en familie het fijn vonden om bij haar langs te gaan.

Ik geloof heilig in het ontgrendelen van je wensen, maar dan moet je zelf wel willen, dat is het belangrijkste! en je wens positief benaderen.

Rijkdom en overvloed

Wat is rijkdom en overvloed. Zijn dat perse alleen maar miljoenen op de bank en allerlei materiële zaken of zijn het ook immateriële zaken, zoals tevredenheid, vriendschappen, goede familiebanden. Volgens mij ligt het er tussenin. Het is natuurlijk fijn als je niet hoeft te kijken op geld, als je kan kopen wat je wilt en leven op de manier die bij jou past.

Als je net door de crisis zwaar in de schulden bent gekomen en eruit probeert te krabbelen, is materiële rijkdom natuurlijk wel een hele grote wens. Dat komt ook vast en zeker weer op je pad, dat is een kwestie van vertrouwen hebben. Wellicht helpt het als je je zegeningen telt, die opschrijft en van daaruit gaat bouwen.

Dan zul je zien dat je al heel rijk bent en dan kun je op dit moment daarmee tevreden zijn. Als je tevreden bent, komen er meestal vanzelf weer goede ideeën waardoor je je eigen kansen kunt gaan creëeren en waarmee je op lange termijn ook je materiële rijkdom kunt verkrijgen. Op deze manier ontgrendel je ook je eigen wens.

Eigenlijk is het best wel simpel je eigen wens te ontgrendelen, de enige die de sleutel heeft ben jezelf!

Succes...

FemNa40