Verrassing!

Vanmiddag moesten mijn man en ik om 14.00 uur klaarstaan.

Onze dochters en schoonzonen hadden een verrassing voor ons in petto.

(Mijn dochters zijn 19 en 22 jaar).

 


We hadden geen idee! Met z’n vieren kwamen ze om twee uur binnenlopen en overhandigden ons een envelop. Daarin zat de opdracht dat we naar het Koepelbos (een bos in een plaatsje vlakbij Wolvega) in Oldeberkoop moesten rijden.

Daar aangekomen mochten we de tweede envelop openen. Door middel van kleine foto-opdrachten die we dan via app verstuurden, konden ze ons volgen.

Opdracht drie kwam via de app. We reden naar een restaurant in Oldeberkoop en zeiden dat er voor ons was gereserveerd. Zo leuk en spannend. We kwamen binnen en we werden enthousiast begroet.

O ja!.. jullie mogen lekker gaan zitten in de loungestoelen en koffie met wat lekkers nemen. We zaten daar in een prachtig oud hotel. Sfeervol, warm, met live pianomuziek. Adem in adem uit… wat is dit fantastisch!

Ik ben later naar de jonge pianist gelopen en heb een opname van hem gemaakt. 19 Jaar was hij. Hij speelde zo prachtig. Je kon de muziek voelen. Mijn hart stroomde over van warmte.

We kregen van de serveerster de volgende envelop en mochten door naar weer een prachtige plek in de natuur. Foto’s maken en tenslotte weer naar huis.

Maar we waren nog niet klaar! Met z’n vieren kwamen ze ons weer begroeten en deze keer mochten we lopend ons eigen dorp in.

Na bij twee locaties iets lekkers te hebben gedronken, weer een envelop. Deze keer doorlopend naar een locale snackbar om een bestelling op te halen. In envelop nummer 12 zat het geld!

Ok dachten we dat is leuk. Nu gaan we met z’n allen een patatje eten… we kwamen aan bij het huis van mijn oudste dochter en schoonzoon. Met op de deur een brief met 'Restaurant'.

De deur ging open en er stond een prachtig in stijl geklede serveerster om ons te begroeten.

Welkom!

Hun huisje was omgetoverd tot een sfeervol en romantisch restaurant. Een tafel gedekt voor twee personen. Roosjes op tafel en elk een roos en een gelukskoekje op ons bord!

Beide dochters speelden serveersters. Wijn werd ingeschonken en een glas water uit een prachtige karaf.
Wij kregen ons voorgerecht. Vers stokbrood met tapenades en kruidenboter, terwijl het ‘personeel’ in de bijkeuken de patat aten die wij hadden meegenomen!

Ze lieten ons helemaal samenzijn en genieten! Er volgde nog heerlijke biefstuk, aardappelpuree en dopererwten. We hebben gesmuld. De beide mannen waren identiek gekleed als koks en hadden samen eten gekookt.

Tenslotte werd de crème brulee geserveerd en ‘aangestoken'. Deze keer 6 schaaltjes. Met elkaar hebben we toen genoten van het nagerecht.

Ik ben onder de indruk. Want het was werkelijk tot in de puntjes geregeld. Perfect in alle opzichten. Romantisch, gezellig en heerlijk eten. En wat een moeite hebben ze voor ons gedaan.

Allemaal mensen aangesproken van diverse locaties om ons enveloppen te geven. Het bedenken en dan de harmonie die ze met z’n vieren uitstraalden. Zelf de route gedaan om de tijd te checken. Foto’s gemaakt als voorbeeld voor ons ha ha ha. Boodschappen gedaan en geld uitgegeven.

De mannen vertelden later dat ze de opdracht hadden gekregen bloemen te moeten halen. Maar ja wat voor bloemen… rozen zijn wel leuk, maar wat voor kleur dan? Rood is van de liefde, wit is van? Tenslotte hebben ze maar een bos gemengde rozen meegenomen!

Het grootste geschenk van deze middag is de liefde! Want dat is de energie achter deze prachtige middag.

Had ik al gezegd dat het leven mooi is? Vier het! Je bent het waard!

Gerelateerde artikelen

FemNa40