Moet je bang zijn voor hormonen?

Borsten zijn een teken van vrouwelijkheid.

We zijn geneigd om te denken dat het woord borsten bij kanker hoort vandaag de dag, maar dat is niet zo en we kunnen die tendens zelfs keren als we echt willen.

 

Hoewel borsten primair een biologische doel hebben namelijk de borstvoeding, spelen ze ook een grote rol als symbool van seksualiteit en voor sommigen zelfs een bron van kracht. Veel vrouwen plunderen immers hun spaarrekening voor grotere en mooiere borsten.

Borstkanker is vandaag de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Ongeveer 1 op 8 vrouwen krijgt borstkanker volgens het KWF. In een andere blog kun je meer lezen over vals positieve, vals negatieve uitslagen en de DCIS die worden gevonden door mammografie.

Oestrogeen dominantie

We kennen waarschijnlijk allemaal wel een vrouw waarbij haar borstkanker werd omschreven als 'oestrogeen en/of progesteron' positief. De industrie heeft dit gebruikt om een serie van hormoon onderdrukkende medicatie te maken zoals Tamoxifen.

Diezelfde industrie laat ons ook geloven dat we ziek zijn geworden door onze EIGEN HORMONEN en dat onze EIGEN HORMONEN onderdrukt moeten worden. Als we echt ziek zouden worden van onze eigen hormonen zouden alle 20-jarigen op deze wereld ziek zijn.

Van je eigen hormonen word je niet ziek, sterker nog ze horen bij jou en helpen je gezond te blijven.
De hormonen die wel een verhoogd risico geven op borstkanker zijn de Xeno-hormonen ofwel de chemische hormonen waaraan we dagelijks worden blootgesteld.

Als je lever deze stoffen niet goed afbreekt dan kun je een verhoogd oestrogeengehalte krijgen. En van een verhoogde oestrogeen is bekend dat het een hoger risico geeft op borstkanker.

Lees meer over oestrogeen dominantie

Gerelateerde artikelen

FemNa40