Een tekort aan magnesium?

Veel mensen begrijpen niet wat het belang is van magnesium, dat ook geldt voor calcium en ijzer.

Het is van cruciaal belang voor de hersenen,
hart- en spierfuncties om een toereikend magnesiumgehalte te hebben voor gezonde botten.

Het tekort komt vaker voor dan we denken.

 

Hieronder worden een aantal waarschuwingen gegeven die kunnen wijzen op een tekort aan magnesium. 

Oorsuizen of gehoorverlies

Een constante, hoge pieptoon in de oren, is een veel voorkomend symptoom van magnesiumtekort, net als gehoorverlies. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar de relatie tussen gezondheid van het gehoor en het gehalte aan magnesium.

In een Chinese studie werd aangetoond dat magnesium, als het in voldoende mate aanwezig is, de vorming van vrije radicalen, die tot gehoorverlies kunnen leiden, kan voorkomen. Uit een onderzoek aan de Mayokliniek bleek dat als patiënten met gehoorverlies met magnesium werden behandeld, het gehoor binnen drie maanden vaak kon worden hersteld.

Spierkrampen

Magnesium is cruciaal voor de spierfunctie. Zonder voldoende magnesium zou het lichaam in een spierverkramping kunnen geraken, omdat het mineraal helpt de spieren te ontspannen. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld een magnesiumoxide infuus wordt gebruikt om vrouwen die met spierverkrampingen te maken hebben, deze te verlichten.

Een gebrek aan voldoende magnesium kan dus leiden tot spierkrampen en spiertrekkingen of krampen van de voeten, terwijl je probeert te slapen.

Depressie

Het verband tussen lage magnesium niveaus en depressie was al een eeuw geleden bekend, toen artsen het magnesium gebruikten om psychische stoornissen te behandelen. Tijdens een studie in een psychiatrisch ziekenhuis in Kroatië vonden veel zelfmoorddodingen van patiënten plaats.

Aangetoond werd dat ze een zeer laag magnesium tekort hadden. Een voordeel van magnesium ten opzichte van antidepressiva is dat deze weinig of geen bijwerkingen heeft.

Abnormale hartfunctie

Een laag magnesiumgehalte kan ook een effect hebben op de spieren door het hele lichaam, waaronder ook de hartspieren. Een tekort aan magnesium kan een aandoening teweegbrengen die bekend staat als hartritmestoornissen, waarbij het hart niet regelmatig slaat.

Dit kan weer leiden tot een groter risico op complicaties zoals hartaanvallen en beroertes. Daarom behandelen bijvoorbeeld de doktoren van het Henry Low Hartcentrum in Connecticut hun patiënten met hartritmestoornissen met medicijnen die magnesium bevatten.

Nierstenen

Veel mensen geloven dat nierstenen worden veroorzaakt door een overmaat aan calcium, maar in feite is het een gebrek aan magnesium, dat is de boosdoener. Magnesium voorkomt de vorming van deze stenen door remming van de binding van calcium met oxalaat, de twee verbindingen waaruit deze stenen.

Nierstenen kunnen tergend pijnlijk, dus het is goed om dat iets eenvoudigs als magnesium suppletie kan voorkomen dat ze weten!

Heb je last van een van bovende symptomen, overleg dan met een arts. Het is ook verstandig om een ​​dieet dat voedsel zoals okra, zonnebloem- of pompoenpitten, amandelen, soja of zwarte bonen, cashewnoten en spinazie als deze zijn alle natuurlijke magnesium bronnen omvat volgen.

Bron

Foto: Wikipedia

Gerelateerde artikelen

FemNa40