Zijn er beperkingen bij het maken van infrarood foto’s?

De enige beperking die ik me kan voorstellen, is de mening van je huisarts of behandelend arts.

Het kan een beperking zijn als je de mening van anderen de meest veilige mening vindt of zelf niet op onderzoek uit gaat omdat je geen idee hebt waar je op zou moeten letten.

Afgezien daarvan zijn er geen beperkingen in het maken van de beelden.

 

Het is voor iedereen geschikt en met name voor de volgende vrouwen:

  • Vrouwen die een amputatie hebben gehad. De foto van deze vrouw (zie onder) is onlangs genomen en ze gaf me te kennen dat ze met name voorzichtig is met straling. Dat ze daarom graag een infraroodscreening laat doen. Ik kan veel opnames maken zonder achter een muurtje te moeten stappen.
  • Vrouwen met implantaten. De implantaten op foto’s zijn wat blauw, maar het is prima te beoordelen door de arts.
  • Voor vrouwen van alle leeftijden, we adviseren een volgroeide leeftijd. Dat kan zijn vanaf 23 jaar, maar als een jonge vrouw van 16 een onderzoek laat doen, is dat geen enkel probleem.
  • Vrouwen met gevoelige borsten. Veel vrouwen geven aan gevoelige borsten te hebben, misschien hebben we dat allemaal wel. In ieder geval vind geen enkele vrouw het prettig om haar borsten te laten platdrukken in een machine. De mammografie voelt onnatuurlijk en de straling is voor mij persoonlijk de belangrijkste reden om het niet als onderzoeksmethode te willen. Met thermografie raken we de niemand aan, de camera staat ongeveer op 1,5m afstand. Deze methode is daarom pijnvrij.

  • Voor vrouwen met een kleine of zeer grote cup-maat. We nemen opnames van diverse kanten. Voorkant, zijkant, een beetje van onderen en van de rug.

Gerelateerde artikelen

FemNa40