ZUS & Zorg Online


Zusenzorg.nl biedt vrouwen persoonlijke zorg online. ZUS & Zorg helpt vrouwen de regie te nemen over hun eigen gezondheid. Je vindt er informatie, je kunt zorg delen én de beste zorg vinden. Het platform is onafhankelijk en richt zich op alle vrouwen met een specifieke zorgbehoefte.


Van de eerste menstruatie tot fertiliteitproblematiek, bekkenbodem en de overgang. Over borst- en baarmoederhalskanker en hartaandoeningen. Initiatiefneemster Mariska Meijer: ‘Met voorlichting over leefstijl, gezondheid en zorg willen wij taboes doorbreken en de drempel naar zorg voor vrouwen verlagen. 


ZUS & Zorg brengt vrouwen én zorgpartners bij elkaar via een portaal met informatie van hoogwaardige kwaliteit. Een gratis besloten interactieve community en een online loket, bieden vrouwen de mogelijkheid direct in contact te komen met de juiste zorgverlener.

Gezondheid & Leefstijl voor vrouwen


Ook biedt het portaal een aparte site over gezondheid thema’s. De juiste informatie. Met artikelen over lifestyle en gezondheid, maar ook met evenementen vergroot ZUS & Zorg de bewustwording bij vrouwen over risico’s, preventie en goede zorg. Of het nu gaat om lifestyle-tips of een gezonde leefstijl, vrouwen hebben zelf de regie in handen. Goede voorlichting over preventief onderzoek, een verbeterd eetpatroon of ontspanning, vergroot de kans op een betere gezondheid.

Je angst testen

Door:

Het is mogelijk om als je aan angststoornissen lijdt deze in kaart te brengen. In dit blog hebben we een kleine test geplaatst met tien vragen.

Lees verder

Verwelkom de overgang

Door:

Eerst heb je je puberteit, dan een eventuele zwangerschaps- en bevallingsperiode, waardoor je vrouwenlijf opnieuw belast wordt door gierende hormonen.

Lees verder

Overgang en hartklachten

Door:

Een hartinfarct wordt vaak niet herkend door vrouwen. De symptomen van een hartinfarct bij vrouwen zijn soms anders dan die bij mannen. De klachten die er zijn kunnen lijken op overgangsklachten.

Lees verder