De Vlaggen van het leven! The Flags of Life!

Mijn naam is Miriam Hensgens, geboren 1961 in het zuiden van het land. Toen ik klein was werden de vlaggen van het leven door mijn ouders opgehangen . Naarmate ik ouder werd ging ik steeds meer mijn eigen vlaggen ophangen. Dit was natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar met mijn jonge enthousiasme liet ik die wel flink wapperen. Ik studeerde voor onderwijzeres basisonderwijs, waardoor ik uiteindelijk met veel plezier kon doceren op een basisschool. Elke dag werden in mijn klas de vlaggen met elkaar opgehangen.

Toen ging ik trouwen en kreeg twee kinderen, Rachelle en Carlo.
Nu wapperden er vier prachtige vlaggen boven ons huis.
Het belangrijkste in mijn leven was om die vlaggen boven ons huis te laten wapperen. Mijn baan als onderwijzeres had ik opgezegd en ik had besloten om mijn leven te wijden aan de opvoeding van mijn kinderen. Deze switch in mijn leven was in het begin niet makkelijk, ik miste mijn professionele aansluiting in de maatschappij. Ik miste mijn collega’s, ouders en leerlingen.  Maar ik voelde dat het goed was voor ons drukke zakengezin en begreep dat ik weer een nieuwe baan had, opvoedster. Een baan die mijn leven nog completer maakte en waar ik al mijn kennis en ervaring aan kon toewijden.

In goede en slechte tijden heeft mijn gezin altijd geprobeerd om onze vlaggen te laten wapperen. Soms waren de vlaggen verkleurd, stuk, lagen ze op de grond of wapperde ze niet/te snel/te langzaam. We wisten wel elke keer weer ze te laten mee bewegen op het ritme van het leven en hebben er intens van genoten. 

Door een verhuizing en uitwonenden kinderen ( Amsterdam en Rotterdam) hangen onze vlaggen nu verspreid door Nederland. Verspreid, maar ze wapperen enorm!!!!!! Daar kan ik zo van genieten: dat de kinderen zo gegroeid zijn en nu zelf de vlaggen des levens kunnen ophangen.

Er is niet meer zoveel werk aan alle vlaggen en kijk ik nu vooral naar mijn eigen vlaggen (ook heel erg leuk;)). Daar mag nu wel weer eens wat frisse wind doorheen waaien.  Dit houdt in meer tijd voor hobby’s zoals; Sporten, Yoga, Mode, Kunst-schilderen en tenslotte instagram(Fashion).  Hoe mooi kan het leven zijn!  Als het leven een keer tegen zit,  probeer altijd weer de kracht te vinden om je vlaggen van het leven weer te laten wapperen.

Er zijn zoveel momenten in mijn leven die zo mooi zijn om te delen en zo anderen te inspireren om ieders vlag weer te laten wapperen. Via instagram (Miriamxh ) deel ik dagelijks mijn outfit met anderen.  Geïnspireerd door bloggers bij femna40, wil ik de komende tijd ook meer diepgang in mijn posts brengen (blog).

I can’t wait to join your community!

Groetjes,

Miriam Hensgens Beaujean.
http://instagram.com/miriamxh

The table flags

Door:

'Aan tafel', roept men in een reclame en met deze zin begint mijn verhaal. Hoe belangrijk is de tafel in ons leven? Het woord tafel brengt meteen bij mij heel veel gezelligheid naar boven.

Lees verder

Painting the flags!

Door:

De herfst is weer begonnen en zo ook mijn cursus kunstschilderen. Vorig jaar had ik een keuze gemaakt, het was tijd voor een nieuwe uitdaging in mijn leven. Zulke dingen gebeuren in je leven.

Lees verder