Hoe komt het dat een vrouw veel tijd verliest?

Ik hoop niet dat je mij te brutaal vindt om een vraag te stellen, het is geen strikvraag. De vraag is wat jouw belangrijkste bezit is. 

Is het liefde, je passie, wandelen in de natuur of trek je het liefst een glas goede wijn open? 

 

Wat bedoel ik hiermee

Het is tijd. Ja, gewoon: tijd. In de zin van seconden, uren, dagen, weken, maanden, jaren… Ja, ik leg het maar even uit, want ik ken je een beetje (en mezelf). Tijd kan immers allerlei betekenissen hebben.

Intelligentie

De beste vraag die je jezelf kunt stellen, is dan ook: Wat doe je met je tijd? Als je tot de categorie ‘slimme vrouw’ behoort, is de kans groot dat je veel tijd onvruchtbaar verdoet. En voor je zo slim bent dat je je inmiddels afvraagt: 'Over welk type intelligentie hebben we het hier: IQ, EQ of SQ*? Ik heb het hier niet over je emotionele intelligentie maar over je mentale vermogens.

Hardleers

Je bent waarschijnlijk nogal snel van begrip en tegelijkertijd ook nogal hardleers. Dat laatste kost je slagvaardigheid en dus tijd. Je bent immers geneigd om lekker zoveel mogelijk ideeën en informatie te verzamelen die heerlijk te doorgronden en om tot delicaat superieure besluitvorming te komen, wik en weeg je wat af.

Je blijft komma’s verschuiven en als je al met ‘iets’ komt, is dat zo doorwrocht dat je voor anderen de plank misslaat: je spreekt of schrijft geen klip en klare taal. Ze kunnen je niet volgen.

Vertrouwen

En wat doe jij? Je herhaalt je aanpak (dat bedoel ik met hardleers). Als het even tegenzit door nog meer (bij nader inzien toch ook belangrijke) informatie te vergaren, nog dieper te graven. Dat komt omdat je bent gaan vertrouwen op je mentale vermogens. Dat vermogen moet en zal je soelaas bieden, het is immers het beste wat je hebt, denk jij.

Waardering

Het is ergens in je jonge jaren begonnen. Je ontdekte dat je goed kon nadenken en oogstte daarmee ongetwijfeld waardering uit je omgeving. En omdat je er goed in was, ging je dat dus vaker doen. Want daar houden we van: iets doen waar we goed in zijn. Als vanzelf ben je er ook steeds beter en beter in geworden.

Intuïtie

En naarmate je ouder wordt, levert het je (zelfvertrouwen en zelfwaardering) toch niet op wat je ervan verwacht had. Maar gelukkig beschik je over nog iets beters. Iets dat je ongelooflijk veel tijd gaat besparen en je het succes in je werkleven gaat brengen dat je wilt: je intuïtie.

Nu je in de tweede helft van je leven bent, kun je ook de ervaring hebben dat je intuïtie steeds meer je aandacht probeert op te eisen. Dat is niet voor niets. Je intuïtie wil je behulpzaam zijn. Die heeft ook ‘door’ dat er al heel wat zand door jouw zandloper is gegaan.

Gecalculeerd

Zie je intuïtie als een computer die dag en nacht (ook als je slaapt), jaar in jaar uit, al jouw indrukken, vaardigheden, kennis, ervaring, emoties, inzichten en wat dies meer zij, heeft opgeslagen en verwerkt. Zo af en toe spuugt die computer op basis van dit alles - soms desgevraagd, soms ongevraagd - een gecalculeerde uitkomst in de vorm van een ‘ingeving’ je bewustzijn in.

Amoebe

Je intuïtie is vele malen sneller dan je brein. Die kan ook een veel grotere complexiteit aan. Wat je onbewuste (intuïtie) allemaal tegelijkertijd kan doorrekenen, inschatten en overzien, is weergaloos. Je brein kan in dat opzicht gezien worden als een soort amoebe; ja sorry daar ging ooit mijn eerste biologiewerkstukje over.

Tandenborstel

Luisteren naar je intuïtie is dus, zeker als je geen tijd in overvloed hebt, slimmer en getuigt vooral ook van wijsheid. Ook al omdat het volgen ervan leidt tot meer geluksgevoel en verwaarloosbare gevoelens van twijfel. Dat zeg ik niet alleen, dat blijkt ook uit serieuze wetenschappelijk onderzoeken naar intuïtie.

Volgens die onderzoeken ben je uitstekend in staat de kleur van je tandenborstel te kiezen, maar kun je de grotere beslissingen in je leven beter aan je onbewuste overlaten omdat die je steevast de kortste weg naar de beste keuze wijst.

Traktatie

En nu komt het mooie. Hoe vaker je een beroep doet op je intuïtie, hoe vaker je wordt getrakteerd op een slimme ‘uitslag’. Soms gelijk al en soms na een paar dagen. Het grote voordeel is dat je al dat denken en malen aan je innerlijke computer kunt overlaten, terwijl je de nodige slaap inhaalt en ondertussen geniet van allerlei mooie momenten in je leven.

Verwachting

Wat kun je dus verwachten van het luisteren naar je intuïtie?

  • een besparing van tijd omdat je razendsnel een ingeving krijgt die is gebaseerd op jarenlange indrukken, kennis, inzichten, vaardigheden, emoties en ervaring
  • je gaat ervaren dat na enige oefening je gelukkiger bent en meer succes hebt dan je ooit met al dat gewik en geweeg hebt bereikt
  • je komt van de weeromstuit op het spoor van datgene wat jouw vervulling geeft zodat je weet waar je wel en niet (meer) je tijd aan wilt geven
  • je zelfvertrouwen en je zelfwaardering groeien met de dag. (en dat werd ook tijd)

* SQ = Seksuele Intelligentie
 
Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40