Ik ben (sport)diëtist. Ik zit nu meer dan 15 jaar in het vak. Ik ben eigenaar van voedingsadviesbureau TOPvoeding. Ik begeleid voornamelijk jeugdtopsporters, recreatieve sporters en mensen die een gevecht voeren met hun gewicht. Verder geef ik cursussen en workshops. Nu is daar het schrijven voor FemNa40 bijgekomen.


Ik ben 39 jaar en woon met mijn zoon in de Zaanstreek. Vroeger heb ik altijd aan atletiek gedaan. Hier is ook de interesse in voeding ontstaan. Ik wilde weten wat ik het beste kon eten om mijn prestaties te verbeteren. Door scholing en zelfstudie heb ik zelf ervaren dat een uitgebalanceerde voeding verschil maakt. Deze ervaring gebruik ik om sporters (en niet sporters)duidelijk te maken waarom goed eten zo belangrijk is.


Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, heb ik meteen de opleiding voor Sportdiëtetiek gevolgd. Ik ben gestart als diëtist bij de Thuiszorg in Hoorn en later in Haarlem. Omdat ik graag dingen op mijn eigen manier wil doen heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen.


In de praktijk merk ik dat mensen nog heel veel winst kunnen halen uit hun voeding. Met de blogs wil ik jullie informeren over wat de invloed van voeding is op bijvoorbeeld sporten, afvallen, medicatie, etc.


Neem eens een kijkje op http://www.topvoeding.eu Heb j.e vragen over voeding dan kan je altijd contact met mij opnemen.

 

Oud en Nieuw

Door:

In Nederland hebben we onder andere de traditie om goede voornemens te maken en oliebollen en appelflappen (eigenlijk appelbeignets) te eten.

Lees verder

Emotie eten

Door:

In de praktijk hoor ik vaak van mensen dat ze bij stress en emotie' gaan eten. Fysiologisch is het onmogelijk dat je gaat eten in zulke situaties.

Lees verder