Leer in 10 stappen jouw modestijl

Vaak wordt me gevraagd hoe je een eigen stijl krijgt, waarin jij je lekker voelt en waarin je jezelf onderscheidt.

Mode en Stijl zijn 2 verschillende dingen, die toch met elkaar verbonden zijn:
Mode gaat over looks, en is helemaal trendy voor een bepaalde periode.
Stijl gaat over jezelf laten zien door middel van kleding en houdt nooit op. Mode geeft je inspiratie en Stijl is wat jij daaruit oppikt.

 

De stappen

 

Ga door je kledingkast
Wat hangt of ligt er en wat vind je echt leuk? Stukken die je figuur flatteren, waarin je straalt of simpelweg een kledingstuk waar je verliefd op bent: Houden!

Alles wat verwassen is, gedateerd: doneer of doe weg. Heb je iets al langer dan 6 maanden niet gedragen? Eruit!

Bestudeer de stukken die overblijven
Wat vind je er precies leuk of mooi aan? Is het de stof, stijl, kleur, de mouwen… Maak een lijstje met die punten en neem dat later mee wanneer je gaat shoppen.

Inspiratie
Om achter je eigen stijl te komen, observeer anderen. Wat valt je op, wat vind je leuk? Blader door magazines en doe hetzelfde. Maak notities en kijk eens of je bepaalde elementen terugziet in jouw garderobe. Bijvoorbeeld een bepaalde kleur of een jurkje in die stijl... dan wel vertaalt naar jouw postuur natuurlijk.

Vraag hulp
Vind je inspiratie lastig of twijfel je of je wel een goede smaak hebt? Vraag de mening van een vriendin waarvan jij vindt dat ze een goede stijl heeft.

Het is soms lastig om hulp te vragen, maar bedenk je dat een goede vriendin alleen maar graag wil dat jij lekker in je kleding en dus velletje zit!

Vergeet schoenen niet!
Een nieuw paar schoenen kan je outfit een totaal andere uitstraling geven.

Shoppen
Wanneer je weet wat je wilt, shopping time! Je hoeft niet gelijk alles te kopen, ga liever een paar keer.
Zo voorkom je ook miskopen trouwens..

Shop met een vriendin die niet bang is haar mening te geven, maar die ook snapt dat haar stijl waarschijnlijk niet jouw stijl is… zolang ze maar kijkt wat bij jou past!

Accessoires
Is je stijl minimalistisch clean of juist romantisch of boho-chic? Kijk wat sieraden met je doen, klopt het beeld zo meer of juist niet. En zo ook met sjaaltjes of die mooie tas. Accessoires kunnen een onderdeel van jouw stijl zijn!

Mix & Match
Mix je aankopen met de kleding die je hebt en probeer er verschillende setjes mee te maken. Zo heb je verschillende looks passend bij jouw eigen stijl.

Haarstijl?
Ok, je kapsel hoort natuurlijk niet bij je kleding, maar wel bij je stijl… klopt dit samen? Bespreek eens met je kapper hoe hij of zij dit ziet, misschien een ander kleurtje of toch een messy bob.

Wees jezelf
Het allerbelangrijkste van je nieuwe look is dat jij je geweldig voelt! Je eigen stijl gaat eigenlijk over precies dat dragen wat jij wilt.

Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40