Accept, love and dress your body

Elke vrouw verdient een geweldige uitstraling en een perfecte look en gelukkig kan dat op elke leeftijd en in elke maat.

Loslaten van modetrends en verwachtingen van anderen maakt dat jouw unieke persoonlijkheid naar voren komt.

 

De eerste stap is acceptatie van je lichaam en kennen van je unieke vormen. De tweede stap is slim kopen en op de pasvorm en materialen letten. Als je je lichaamsvorm kent, weet je ook welke kleding jou op je best laat uitkomen. Hoe doe je dat nou, je bodytype bepalen?

Gratis persoonlijk stijladvies

Tijdens de beurs 'Vrouw!' in Leeuwarden word je gratis opgemeten en krijg je persoonlijk stijladvies van Selma, oprichtster van Tubino.nl

Bij Tubino kun je je rokjes en jurkjes op maat laten maken in persoonlijke stoffen en kleuren. Enkele bekende Nederlanders zijn jou al voorgegaan en tijdens de beurs kun je kennismaken met dit unieke concept.

Selma Duinkerken blogt voor FemNa40 over stijl en vrouwelijkheid en zal jullie inspireren via de website.

Hieronder kun je je oriënteren op de verschillende lichaamsvormen met de bijbehorende tips.

X-Figuur
Vrouwen met een X-figuur (soms wordt het zandloper figuur genoemd) hebben een smalle taille en heupen en schouders zijn ongeveer even breed. Deze vrouwen kunnen over het algemeen veel verschillende stijlen dragen, laat je vrouwelijke vormen en smalle taille benadrukken.
V-Figuur
Bredere schouders dan heupen. Bij de keuze voor een rok of broek kun je het beste een model kiezen met een accent op de heupen. Kies bij bovenkleding voor eenvoudige schouders en tops met een V-hals in donkere kleuren.
H-Figuur
Taille en schouders even breed en weinig taille. Draag tops en blouses met meer volume of accenten bij de schouders zoals V-halzen, ronde halzen en kleding met een kraag. Je creëert optisch een X-figuur als je de bovenkleding bloezend in je rok draagt.
A-Figuur
Heupen zijn breder dan de schouders. Bij de keuze van kleding kun je nadruk leggen op je bovenkleding en de aandacht van je heupen afleiden door te kiezen voor donkere kleuren. Tops en blouses met opvallende prints, patronen of felle kleuren zullen je goed staan.
O-Figuur
Vrouwen met een O-figuur hebben een buikje, weinig taille en smalle heupen of benen. Tip: Minder nadruk leggen op je buik en je onderlichaam accentueren. Sjaals laten hangen langs de schouders recht naar beneden.

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40