Hoe is jouw man gestrikt?

Razendsnel pakt manlief zijn spullen bij elkaar.
Even tanden poetsen, scheermesje eroverheen en weg is ie!

Maar wat heeft hij eigenlijk aangetrokken naar zijn eerste afspraak? Is dit wel frish und froh? Straalt zijn outfit uit wat hij wil vertellen?

 

Want dames let op: door de crises neigen we iets te licht te gaan denken over onze zakelijke styling. Zo zie ik dagelijks veel heren voorbij komen zonder das. En dat is jammer. Ja, echt!

De das doet voor de man, wat de make-up doet voor de vrouw. Natuurlijk begrijp ik dat de heren deze strop het liefst naar het hiernamaals zouden verbannen, maar toch is het een gemiste kans!

Met de kleur van je das kun je namelijk heel veel vertellen, vandaar dat ik in mijn stylingconsulten ook altijd veel aandacht besteed aan de daskleuren d.m.v. psychologie achter kleurgebruik. Met de kleur van je das kun je heel veel communiceren! Van autoriteit tot zeer benaderbaar. Van creatief tot nauwgezet.

Elke print op de das communiceert ook weer iets anders. De ene print straalt warmte uit, de andere overzicht en overwicht. Sommige dassen kun je echt niet dragen, tenzij je lid bent van een bepaalde roeiclub of je eigen wild schiet.

Mocht hij voor zijn werk geen das kunnen dragen, bijvoorbeeld als hij in de nabijheid van machines werkt,
laat hem dan tenminste een hemd met een streep dragen! Dat geeft de boel weer een beetje power!

Vervelende trend

Maar voor ik hier ga doorzeuren over de voors en tegens van dassen, is er inmiddels een andere zeer vervelende trend gaande op de lage landen!

En dat is dat iedereen tegen de regels in zijn hemd laat zien onder het shirt. Deze uit Amerika overgewaaide trend, welke waarschijnlijk heel leuk is voor cowboys, houthakkers en vrachtwagenchauffeurs, straalt een grote mate van desinteresse uit en is zeker geen aanrader in het zakelijk verkeer. Het straalt uit: ik ben er wel,
maar eigenlijk ook niet, dus spreek me vooral niet aan.

In Engeland is het echt NOT DONE! Je kunt veel zeggen van de Engelsen, maar ze weten hoe het hoort. Ze zijn behoorlijk toonaangevend als het gaat om de juiste zakelijke styling. Wat voor Amerikanen als zakelijk kan worden beschouwd, geldt in GB als  'Casual Friday'.

De remedie daartegen, dames is het: NO SHOW SHIRT. Dit t-shirt heeft een wijde V-hals, waardoor het wegvalt onder het overhemd!

Maar samenvattend is een goed gekleurde heer, altijd een lust voor het oog! Ik werk in mijn stijl- en kleurconsulten dan ook altijd met oog- en huidkleurversterkers. Het effect is Stralend!

Natascha van der Zwaan
Stralend! Image Consultancy & Kleurstyling
stralend.me

FemNa40